Takže, zkusil jsem nainstaloval ovladace pro tuto kartu pomocí mnoha návodů a skončilo to mnoha reinstalacemi :-). Mam Kubuntu 6.06 jadro 2.6.15-27-386 . Pon instalaci ovladacu system po restartu nenabehne. Presneji nenabehne X server. Skonci to modrym napisem Kubuntu ale Xka nenabehnou. Po vraceni hodnoty nvida na nv v xorg.conf se pouziji opet open source ovladace a Xka nabehnou.
Zvolil sem proto dalsi pristup. Stahl sem nejnovejsi ovladace ze stranek nvidia. Po umornem boji jsem vypl Xserver, nainstaloval, prepsal xorg.conf, nastartoval Xka a k memu uzasu se objevilo logo Nvidia...... Vse slo OK, byl jsem nadsen. Problem ovsem prichazi po restartu. I kdyz ovladace fungovaly, po restartu se objevi me znamy napis kubuntu a nenastartovana Xka...... Prisel sem na to ze se to da zprovoznit prepsanim ovladacu na nv a restatem X serveru. Dale vypnutim Xserveru, novou instalaci ovladacu, prepsanim xorg.conf a zapnutim Xek. Ted opet Xka nabehnou i se spravnymi ovladacia akceleraci. Ovsem po restartu zase nic.......
Uz newim co s tim. Jsem na spravne ceste ale newim co s tim.....