Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: SNS scan failed -- assuming zero-entry result  (Přečteno 2760 krát)

libmot

• Návštěvník
SNS scan failed -- assuming zero-entry result
« kdy: 02 Března 2014, 12:03:20 »
Zdravím,
včera jsem absolvoval fyzické stěhováni IBM blade do jiné lokality spojené s výměnou FC-switch.
Výsledek Ubuntu server x64 / 12.04 hlasí:

Link is operational (4 Gbps)
SNS scan failed -- assuming zero-entry result

Vzhledem k té změně switche jsem předpokládal problem směrem k SAN, ale pole/disk se přimontuje kam má a je dostupný

Můžete mi někdo poradit, co to vlastně mám za problém? (ostatní servery jedou ok - vše win)

ps. poněkud mě mate těch 4Gbps - nastaveno je 2Gbps

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re:SNS scan failed -- assuming zero-entry result
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2014, 20:52:43 »
Google nadhazuje docela dost ohledně tohoto problému, většinou se jedná o blbě nastavený switch (zoning), ale našel jsem i "jen" špatný kabel.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

libmot

• Návštěvník
Re:SNS scan failed -- assuming zero-entry result
« Odpověď #2 kdy: 06 Března 2014, 22:56:19 »
Tak jsem po kontrole stavu kabelu a správnosti nastaveni FC switche vyzkoušel čistou instalaci 13.04 a 13.10 se stejným výsledkem, abych pak v zoufalosti použil desktopové live CD, které kupodivu jelo bez chyb. (ale je pravda, že do logu jsem ani nekoukal a spokojil jsem se se stavem, kdy mi hláška neskákala přímo na obrazovku, tak kdo ví....)

Na dalši laborování už jsem bohužel neměl čás/prostor, takže jsem za hřmění hlasů nadřízených zbaběle utekl k VMweru, a místo opravy jednoho systému přemigroval na jiný, protože těch několik virtuálů co na té žiletce běželo, byl nejvyšší čas zase rozjet.

Systém mám uchovaný v původním stavu na vymontovaných interních discích. Možná až někdy situace dovolí, vyskouším ještě změnu ovladačů (Qlogic), nebo kdo ví co myšlenka přinese, až nebudu v časové tísni.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.