Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Acer laptop - po spušteni nejde displej [vyřešeno]  (Přečteno 4045 krát)

oli

• Návštěvník
Acer laptop - po spušteni nejde displej [vyřešeno]
« kdy: 02 Března 2006, 20:19:32 »
Zdravim, potreboval bych poradit. Na laptopu mam lcd displej trosku atypickych rozmeru. Je to wide screen s rozlisenim 1280x800. Instalaci spustim s parametrem vga=771 je urcena prave pro wide screeny. Instalace probiha normalne ale po spusteni systemu a nebehnuti grafiky mi shasne displej - uplne se vypne. Ale kdyz odklepnu enter pri prihlasovaci obrazovce tak to vyda zvuk cili tim jsem si overil ze nejde pouze displej. Nevim cim to muze byt jestli ovladacemi nebo necim jinym. Grafiku mam ATI mobility RADEON x700. za kazdou radu predem dekuji. oli
« Poslední změna: 12 Prosince 2007, 20:59:45 od Anna Taliánová »

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Acer laptop - po spušteni nejde displej (vyřešeno)
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2006, 21:31:56 »
No tedy perfektní, tak to vítejte do party :-) Mám totéž rozlišení a Linux mne s tím už tak potrápil, až to ani víc nejde...Mne to vždycky (tedy vyjma Ubuntu, to bylo jediné z těch x dister, co mi správně detekovalo rozlišení, většinou to vyšlo na jiné, dost často na 800x600, což bylo hrozné a o zábavu postaráno...)
Ano, problém jsou ovladače - ATI je v tomhle nejhorší (Intel v pohodě, ba dokonce i NVidea, ale ATI prostě ne...:-/. zkuste na jejich www najít ovladače...Řešení - je nutno vypnout defaultní zapínání grafiky - bohužel, ale asi to budete muset nainstalovat jako server (bez Xek-->žádná grafika), pak tam dát ovladače a doinstalovat Xka (apt-get install...). J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

Tets

• Návštěvník
    • http://www.tets.cz/
« Odpověď #2 kdy: 04 Března 2006, 19:55:07 »
Pri instalaci jsem nic specielniho nezadaval. Dodelal jsem to az potom ;-)
Pouzivam proprietarni ovladace ATI  (8.22.05) a bez problemu. ACER 5020 s X700 v rozliseni 1280x800.
Navod jsem nasel nekde na www.ubuntuforums.org , ale uz bohuzel nevim kde.

Tets :-)

calcumat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Března 2006, 09:50:29 »
Mal som zhodný problém na Asus-e M6.
Riešenie: prepnúť sa do textového režimu (CTRL-ALT-F5 napr.), a nahodiť ovládače od ATI.
Je to popísané na: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=78466
Notebook maniak (3 roky na Compaq Armada 1700, 3 roky na Compaq Presario 3070us, teraz Asus M6800VA ...)
Ubuntu registered user 3500, Linux registered user 423474.

drsnacek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2006, 22:26:34 »
Tak mam take problem se sirokouhlym displejem... je to take notas Acer, ale tentokrat grafika Mobile Intel 945GM Express - zkousim ruzna distra a vsechny mi zatim nastavi 1024x768 a nikoliv potrebne 1280x800 (vcetne Ubuntu :-( Menit rzliseni se mi v tom grafickem spravci nepodarilo...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.