Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace UBUNTU 12.04 LTS na netbook ASUS Eee PC 4G  (Přečteno 1700 krát)

Ottar

• Návštěvník
instalace UBUNTU 12.04 LTS na netbook ASUS Eee PC 4G
« kdy: 19 Března 2014, 13:24:19 »
Zdravím všechny zde a prosím o radu jak popř. co nainstalovat na netbook,který má pouze disk 4GB.Zkoušel jsem mini CD na boot fleshce,ale nebootuje.Asus nemá CD-rom a tak pouze usb-flash.Stačí mi pouze základ bez balíků Libre a ostatních nedůležitých věcí.Potřebuji ho pouze na připojení na net do práce.Preferoval bych 12.04. LTS pokud by to bylo možné.Momentálně jsou na něm osekaná XP a už mě fakt nebaví se s nimi prát.Ale jinak jedou relativně normálně.
Děkuji za rady
« Poslední změna: 19 Března 2014, 13:26:02 od Ottar »
NEZMĚRNÉ DÍKY VŠEM,co se starají o pomoc neznalým a tak šíří své vědomosti a zárověň propagují Linux a tím rozšiřují řady Linuxáků.

Cuore

• Závislák
Re:instalace UBUNTU 12.04 LTS na netbook ASUS Eee PC 4G
« Odpověď #1 kdy: 19 Března 2014, 13:42:30 »
Já bych osobně šel do Slax-u instalace je složitější, ale na tohle sedne jako pr... na hrnec

janek-m

• Host
Re:instalace UBUNTU 12.04 LTS na netbook ASUS Eee PC 4G
« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2014, 17:06:11 »
Slax ako Live systém je super. Sám mám toto distro na USB, ale riadna inštalácia Slaxu na HDD je už iná káva. Neviem, či by som si trúfol. Myslím si, na taký malý HDD (4 GB) by mohol celkom dobre sadnúť aj Boodhi Linux. Je určený na staré PC a vyžaduje iba 128 MB RAM a 2,5 GB miesto na HDD. Distro je založené na LTS Ubuntu čiže aj inštalácia by bola oveľa jednoduchšia - s grafickým inštalátorom.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.