Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kernel u Final Beta - nelze se přihlásit  (Přečteno 1771 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Kernel u Final Beta - nelze se přihlásit
« kdy: 25 Března 2014, 10:38:44 »
Dobrý den, včera jsem povýšil na z Ubuntu 13.10 na Ubuntu 14.04 a potřebuji pomoc. Současná verze má kernel 3.13.19 a v systému mi zůstal ještě kernel 3.11. Problém je v tom, že když systém kernel 3.13 začne načítat úvodní obrazovku, tak se celý proces zastaví na logu Ubuntu a problikávajících tečkách, nenaběhne přihlašovací obrazovka, tudíž se do systému nedostanu. Potom jsem vyzkoušel přihlásit se přes kernel 3.11 a to zafungovalo a naběhla přihlašovací obrazovka. Chci se zeptat, zda někdo měl podobný problém a jak ho řešil? Rád bych používal aktuální kernel. Pokud bych odstranil 3.11ku mám obavy, že už nenastartuju systém vůbec. Díky

PS: Nainstaloval jsem na zkoušku i kernel 3.14 a to bylo taky bez výsledku.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re:Kernel u Final Beta - nelze se přihlásit
« Odpověď #1 kdy: 25 Března 2014, 10:47:02 »
Vydržel bych, používej zatím starší verzi a čekej na další aktualizace, velmi pravděpodobně se to vyřeší tak nějak samo.

Zároveň, ale nepíšeš, co máš za HW - jestli to nemůže být způsobeno tím.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Března 2014, 11:00:02 »
Notebook Asus A53B, AMD HD6470 a procesor AMD Brazos Dual Core E450 1.65GHz.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 01 Dubna 2014, 03:01:19 »
Snažím se nainstalovat alespoň daily built. Tak používám přepisovatelné DVD-RW, vypálím a instaluju...jenže nechce mi ani nabootovat Live CD...vždy to zamrzne na logu. Může to souviset? Přitom s Ubuntu 13.10 na stejném DVD-RW není problém.

ludolph

• Host
« Odpověď #4 kdy: 01 Dubna 2014, 08:27:46 »
Snažím se nainstalovat alespoň daily built. Tak používám přepisovatelné DVD-RW, vypálím a instaluju...jenže nechce mi ani nabootovat Live CD...vždy to zamrzne na logu. Může to souviset? Přitom s Ubuntu 13.10 na stejném DVD-RW není problém.

ja bych fakt jeste pockal!!! ... na ubuntu 14.04 se prave ted intenzivne pracuje, takze s kazdym daily build-em je vse trochu jinak
« Poslední změna: 01 Dubna 2014, 08:48:37 od ludolph »

almora

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Dubna 2014, 20:58:58 »
měl jsem stejný problém, aktualizace to vyřešila.
vlez do boot menu recovery, tvé poslední verze kernelu, tam v nabídce menu povol networknig, pokud budeš připojen přes kabel, mělo by to zvládnout nalézt internet.
pak dej spustit příkazyový řádek jako root a napiš
sudo apt-get update,
sudo apt-get upgrade,
případně v opačném pořadí, nech stáhnout všechno nové, co ti to nabídne a dnešní build je už ok.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.