Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu  (Přečteno 1467 krát)

e1f

• Návštěvník
Instalace Ubuntu
« kdy: 29 Března 2014, 17:11:23 »
Ahoj, jsem na ne na svém PC a potřebuju z windows nainstalovat ubuntu. Co jsem se dočetl tak nové ubuntu není možní instalovat přes wubi přímo z windows. Místo toho jsem nucen v tomhle roce sáhnout po CD a obětovat čas na vypalování, aby toho nebylo málo, musím se hrabat v biosu k úpravě priority bootování. Když už jsem myslel, že mám nejhorší za sebou, tak na mě vyskočí instalace se nezdařila blabla. Po stejném procesu z flash disku, nedokázala instalace rozpozna v PC jiné operační systémy. Myslel jsem, že zrovna Ubuntu má sloužit pro nováčky, já ještě umím jakž takž s počítačem, ale nedokážu si představit někoho méně zaběhlejšího. Stáhnul jsem z torrentu starší verzi, která můj problém vyřeší snad.

Smysl tohohle příspěvku. Pánové zamyslete se při vývoji, zda neděláte spíš krok zpět než kupředu, díky. Pro mě to znamená ztracený čas a nervy.
« Poslední změna: 29 Března 2014, 17:19:18 od e1f »

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:Instalace Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 29 Března 2014, 17:14:00 »
Klepeš na zlé dvere a ešte si na inom poschodí ;)
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #2 kdy: 29 Března 2014, 17:18:12 »
Smysl tohohle příspěvku : nobody knows  :D
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 29 Března 2014, 17:22:02 »
Logiku to má, ale mal by to smerovať na ubuntu.com a nie sem a ešte bližšie k vývojárom a ľudom okolo. A skúsiť si aj live usb :)
Dosť ma zarazili ti mínusy, len vyjadril svoj názor  :-\ stačilo odpovedať nie hneď -
A wubi je cesta späť, ak to tak smiem interpretovať.
« Poslední změna: 29 Března 2014, 17:23:44 od Dano V »
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)

e1f

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Března 2014, 17:22:51 »
Když už se mám rozčilovat a chci říct svůj názor.. musím se registrovat jak nobodyknows.. do toho 3x captcha (domnívám se že kóder chtěl všechny *censored* už při registraci) a ještě mám studovat, kam to dát. Dobře, nevěděl jsem že tohle je jen jěaké fan forum, moje chyba.
« Poslední změna: 29 Března 2014, 17:26:12 od e1f »

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 29 Března 2014, 17:25:38 »
e1f, nerozčuľuj sa stiahni si unetbootin na windows a nahraj si ubuntu na usb
Edit: tak si to skúšal aj s iním bootovacím paranetrom?
A keď edituješ príspevok celkom by dávalo zmysel keď edit označíš ;)
Edit2:Ako napr prvý príspevok obsahoval zmienku o usb?
« Poslední změna: 29 Března 2014, 17:30:14 od Dano V »

e1f

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Března 2014, 17:31:55 »
zkoušel jsem to z CD 2x, z flash disku 1x.. vždy se něco nezdařilo.. už mám v. 11 a instaluju z windows spokojeně :) celá ta námaha, jen abych mohl zkusit jednu utilitku na záchranu dat z exteráku.

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #7 kdy: 29 Března 2014, 17:32:24 »
Citace
Dosť ma zarazili ti mínusy, len vyjadril svoj názor  :-\ stačilo odpovedať nie hneď -

Já mu dal plus, cédéčka jsou přežitek  8)
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 29 Března 2014, 17:34:38 »
Citace

Já mu dal plus, cédéčka jsou přežitek  8)
To je jedno kto mu ho dal, princíp, mal by si vedieť za co dostaneš po papuli :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.