Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční flash  (Přečteno 6484 krát)

Benjamín Peraus

• Návštěvník
Nefunkční flash
« kdy: 02 Dubna 2014, 15:05:42 »
Dobrý den. Mám problém s flashem v internetrovém prohlížeči. Mam ubuntu13.10 a nejde mi ani ve firefoxu ani v chromiu zkoušel jsem nainstalovat balíky: flashplugin-istaller , flashplugin-noonfree-extrasou a nejde to stále. když jsem nainstaloval gnash tak mi slo jenom youtube. Nevíte co s tím. dekuji

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Nefunkční flash
« Odpověď #1 kdy: 02 Dubna 2014, 15:14:13 »
Nainstaluj ubuntu-restricted-extras

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras -y
Jinak doporučuji prohlížeč Chrome ve kterém ti poběží nejnovější Flash 12.xx ;)
https://www.google.com/intl/cs/chrome/browser/
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Benjamín Peraus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Dubna 2014, 07:40:36 »
Zkusil jsem to a je to stejny adobe flash nejde jak dam nejaky video tak se obevi jenom bila nebo cerna prazdna obrazovka a nic jinehu

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 03 Dubna 2014, 10:33:06 »
Zkusil jste co? Radil jsem dvě věci...
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #4 kdy: 03 Dubna 2014, 10:37:38 »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Benjamín Peraus

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 08 Dubna 2014, 16:44:02 »
zkusil jsem vse i tuhle metodu https://support.mozilla.org/cs/kb/Instalace%20z%C3%A1suvn%C3%A9ho%20modulu%20Flashe jak je roční instalace a ted ho nemůýu odinstalovat. neví někdo nemuže to být starou grafickou kartou ale na windows xp mi flash sel normálně

venaval

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Dubna 2014, 17:01:33 »
Nainstaluj ubuntu-restricted-extras

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras -y

a to znamená všechno ostatní oddinstalovat?
měl jsem podobný problém v 12.04 a mám tam teď: u-r-extras a adobe flash plugin instaler.a šlapeto.
« Poslední změna: 22 Dubna 2014, 17:12:05 od venaval »

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
« Odpověď #7 kdy: 11 Května 2014, 16:40:46 »
Lubuntu, flash 11.2 r202 nefunguje..
ubuntu-restricted-extras nepomohlo..

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 12 Května 2014, 10:09:44 »
Chrome, chorme, CHROME!

martyj

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 12 Května 2014, 10:18:08 »
Chrome, chorme, CHROME!

Ne každý chce Chrome, i když přiznávám, že tam to funguje. co zkusit tohle : http://mozilla.github.io/shumway/

edit : zvláštní je, že já na Firefoxu s videem problém nemám.

edit2 : Jinak pokud se nechcete vzdávat svého oblíbeného prohlížeče  Firefox a mít aktualizovaný Flash, můžete ho provozovat ve WINE. Nejnovější verze mi funguje na jedničku  ;)
« Poslední změna: 12 Května 2014, 11:15:24 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 12 Května 2014, 17:17:25 »
Já jsem i to chrome zkoušel. Stáhl jsme ho (přímo z webu googlu) odsouhlasil jejich debilní eulu.. Nainstaloval, všechno se tvářilo OK. Zapnu.. a nic :))
Ani po restartu.. žádná chyba..

A ten shumway nevím jestli zkoušet. Nemám teď ten PC k dispozici a HTML5 běhá ještě pomaleji než flash (je to stará šunka).. Kdžy zakážu flash tak youtube se pouští nativně v html5..

Moje zkušenost co se týče rychlosti (seřazeno podle nejrychlejšího)
Windows XP -flash
Linux -flash
Pak dlouho nic a html5 (tuším také pomalejší na linuxu)

Na tom starém HW je člověk rád že mu ten youtube jde mizerně i na windows+ flash :D ...

Zkoušel jsem tam dát i firefox ESR a nepomohlo :(

Zkoušel jsem dát i nouzově nějaký přehrávač z repozitářů který přehrává youtube v apliaci přes getstreamer) No vyhledávání šlo, ale při pokusu pustit video se to zaseklo a a po delší době spadlo :D
Půl dne jsme byl u známého tiskárnu jsem nerozchodil, flash jsme nerozchodil a dalších 5 věcí také ne.. ale odeslal jsem asi 60 chybových hlášek vývojařům - páč mi pořád něco hapalo a nefungovalo :D
Ještě že tam je dualboot s Winem.. je sice hrozně zabordelenej a všechny programy tam jsou rok neaktualizovaný, ale alespoň si s tím vím rady :D
« Poslední změna: 12 Května 2014, 17:25:25 od HonzaD »

martyj

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 12 Května 2014, 17:19:20 »
Já jsem i to chrome zkoušel. Stáhl jsme ho (přímo z webu googlu) odsouhlasil jejich debilní eulu.. Nainstaloval, všechno se tvářilo OK. Zapnu.. a nic :))

Moment, jak nic ? Jakože se nespustí ? Co to píše v terminálu ?

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 12 Května 2014, 17:27:14 »

V terminálu jsme na to nekoukal, pouštěl jsme to jen z grafiky.. myslím že to pár sekund bylo ve správici úloh a pak to zmizlo.. nic žádná chyba nebo tak..
Protože sem ani ten chrome nechtěl a nechci tak jsem to nehodlal dál řešit :D
Nejraději bych tam měl prohlížeč palemoon, nebo ještě něco rychlejšího.. (ale palemoon zase chce SSE3 instrukce což ten athlonXP co tam je zas nemá..)

martyj

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 12 Května 2014, 17:29:06 »

V terminálu jsme na to nekoukal, pouštěl jsme to jen z grafiky.. myslím že to pár sekund bylo ve správici úloh a pak to zmizlo.. nic žádná chyba nebo tak..
Protože sem ani ten chrome nechtěl a nechci tak jsem to nehodlal dál řešit :D
Nejraději bych tam měl prohlížeč palemoon, nebo ještě něco rychlejšího.. (ale palemoon zase chce SSE3 instrukce což ten athlonXP co tam je zas nemá..)

A co ten Firefox ve WINE. Šlape bez problémů a flash budeš mít aktualizovaný.

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 21 Května 2014, 18:09:22 »
Jak se dělá flash ve winu? Wine jsem myslel že ani nebudu muset instalovat, ale asi to zkusím..
Zvlášť když odpadlo řešení přes chrome:
http://www.root.cz/zpravicky/youtube-uz-v-prohlizeci-chrome-opustil-flash

Vine, tam nainstalovat flash a ono to pojede samo i ve fieefoxu který pod wine neběží?
Nešlo by nastavit taky přehrávání videí z youtube přes mplayer nebo VLC a pokaždé v nějaké nízké kvalitě?...

Budu na tom PC moci být až za pár dní.. jsem teď v jiném městě.. :D

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 21 Května 2014, 18:11:27 »
Také jsem narazil na tohle?: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66125.msg513589#msg513589 mohlo by to pomoci i mě? :))

martyj

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 22 Května 2014, 17:03:41 »
Jak se dělá flash ve winu? Wine jsem myslel že ani nebudu muset instalovat, ale asi to zkusím..
Zvlášť když odpadlo řešení přes chrome:
http://www.root.cz/zpravicky/youtube-uz-v-prohlizeci-chrome-opustil-flash

Vine, tam nainstalovat flash a ono to pojede samo i ve fieefoxu který pod wine neběží?
Nešlo by nastavit taky přehrávání videí z youtube přes mplayer nebo VLC a pokaždé v nějaké nízké kvalitě?...

Budu na tom PC moci být až za pár dní.. jsem teď v jiném městě.. :D

Já ten Firefox nainstaloval přes PlayonLinux, pak prostě aktualizuješ flash a hotovo. Pochopitelně to funguje pouze pod WINE. http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=1930

Aktuální verze 29 - Platinum. Můžu potvrdit, že žádný problém jsem zatím neměl.

edit : co se týče toho přehrávání Youtube videí, tohle by tě mohlo zajímat : http://flavio.tordini.org/minitube sám jsem to jeden čas používal.
« Poslední změna: 22 Května 2014, 17:49:28 od martyj »

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #17 kdy: 22 Května 2014, 21:52:11 »
Buď tohle nebo něco podobně jsem zkoušel Ale fungoval to do chvále než se mělo spustit video (pak se to zaseklo) :)
Jde ale i o to, že jsou i jiná flash videa než je youtube.
A když odpadlo řešení s chromem, tak zvažuji že tam dám XPčka :D Mám dojem, že flash videa tam budou běhat rychleji. Navíc řešit přes wine se mi to moc nechce..
Ten PC má senior, který je zvyklý na windows..

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #18 kdy: 23 Května 2014, 10:10:09 »
Při dnešní ceně počítačů nechápu proč se ještě někdo zabývá starými šunkami, bez milosti vyhazuji!
Prozraď nám parametry toho počítače prosím.
Jinak budeš asi nemile překvapen že od verze Flash 13 ti pojede šnekózně i na Win, prostě už se s šunkami nadále nepočítá nikde. Máš pravdu že se dost blbě obhajuje že dřív to fungovalo a teď už ne.

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #19 kdy: 23 Května 2014, 11:26:36 »
Je to Athlon XP něco přes 1 Ghz. a ramek tam je 768 DDR1
Je to senior a chce PC jen na internet (a tu a tam nějaké video).
Moje mamka má celeron 1,2 Ghz a 1 GB RAM..

Lubuntu se píše právě že má být náhradou za XP pro staré šunka PC.. Ale hold ty videa na internetu chce skoro každý uživatel starých PC..

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #20 kdy: 23 Května 2014, 12:34:40 »
Tyto sestavy už nezvládnou pomalu ani četní novin na internetu a o současném videu ani nemluvím.
Například weby jako www.zive.cz nebo www.tn.cz atd... budou pro takto slabé počítače doslova na hranici svého výkonu a to budete chtít načíst jen úvodní stránku. V tomhle vám nepomůže žádný operační systém, to je problém současné náročnosti webových stránek.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.