Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: FOCUS okna "Vždy navrchu"  (Přečteno 2185 krát)

kapetr

• Návštěvník
FOCUS okna "Vždy navrchu"
« kdy: 02 Dubna 2014, 16:54:24 »
Mám DVB-T kartu a při práci mám spuštěnou TV v okně s nastavením "Vždy navrchu".

Problém je pokud chci přepínat např. mezi 2 jinými aplikacemi A a B pomocí "Alt+Tab", tak ačkoli před stiskem  "Alt+Tab" byla před aktuální A právě B, tak dostane FOCUS okno DVB-T a ne B.

Zjevně je to side-effect toho  "Vždy navrchu" DVB-T okna, které po "Alt-Tab" vždy dostane FOCUS.

To mě však přivádí k šílenství, neboť stisknuté klávesy, které svou setrvačností cílím na aplikaci B dostane okno DVB-T, které z toho často zblázní tak, že ho musím restartovat, protože klávesy bere jako všeliké kl. zkratky.

Čili má otázka zní - lze nějak ovlivnit, aby přepínání FOCUSu probíhalo STANDARDNĚ jako by žádné okno nemělo "Vždy navrchu" ?

Díky.

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:FOCUS okna "Vždy navrchu"
« Odpověď #1 kdy: 03 Dubna 2014, 13:32:09 »
compizconfig manager a v ňom
window rules > above > pridaj okno TV
                    >sticky > pridaj okno TV
mne to funguje tak ako má, síce nie s tv, ale s vlc. Otvorené 4 appky a kl. skratky fungujú vždy na zvolenej cez Alt Tab

edit: Problém môže byť u teba aj niekde inde. Skúšal som bez ccsm okno označiť "vždy na vrchu" a kl. skratky fungujú na tom na ktoré cez Alt Tab ukážem
« Poslední změna: 03 Dubna 2014, 13:37:38 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

kapetr

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Dubna 2014, 13:49:53 »
Děkuji - ale nejsem si jist, že si rozumíme.

Stisky kláves dostává okno, jež má focus - to je v pořádku. Já mám problém s tím, že po Alt+Tab dostává focus nikoli okno, které ho mělo jako (před)poslední, ale to okno, které má nastaveno "Vždy navrchu".

Příklad: krom okna DVB-T mám otevřený terminál a Firefox (s nějakou informací, jíž chci zkoušet v terminálu).
Potřebuji se JEDINÝM stiskem Alt+Tab přepínat mezi terminálem a Firefoxem (a zpět). DVB-T okno tedy bude stále navrchu, ale nedostane focus (pokud ho explicitně nevyberu jakožto 3. aplikaci v seznamu AtTabu).
« Poslední změna: 03 Dubna 2014, 13:53:51 od kapetr »

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 03 Dubna 2014, 13:57:46 »
Tak sa rozumieme, presne s ff a terminálom som to skúšal a mne to fungovalo  alt tab= >  alt shift tab= <  :-\
edit: aby sme mali jasno ubuntu 12.04 a unity?
« Poslední změna: 03 Dubna 2014, 14:02:21 od Dano V »
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)

kapetr

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Dubna 2014, 14:05:53 »
Alt+Tab  & ALt+Shift+Tab    funguje

ale jen ALt+Tab ne  - zkuste to.  1x stisknutý Al+Tab by měl přepínat mezi posledními 2 app. Také to tak funguje - pokud nemá nějaké 3. okno "Vždy nahoře".

Ano - 12.4 + Unity.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 03 Dubna 2014, 14:15:36 »
 :-\ u mňa ok!  vlc  v ccsm sticky + above
a cez alt tab firefox a terminál podľa popisu
1x stisknutý Al+Tab by měl přepínat mezi posledními 2 app
*
+ fungujú aj kláv. skratky   :-\
samozrejme nijaké okno nemám nastavené (zaškrtnuté) "vždy nahore" je to nastavené v ccsm len pre vlc tým sticky a above
edit:* áno prepína
edit2: skúšal som to aj s dvoma oknami. vlc a gedit mali v ccsm len Above(boli na vrchu) a tiež to fungovalo.1x Alt Tab prepínal len medzi poslednými dvoma oknami napr ff a term.
« Poslední změna: 03 Dubna 2014, 14:33:59 od Dano V »

kapetr

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Dubna 2014, 14:33:51 »
A můžete zkusit i to "Vždy nahoře"  (s čímkoli - třeba eog)? (Pravý klik na titulku okna -> menu okna).

Ta cesta přes CCSM se mi zdá příliš kostrbatá - zejm. proto, že ne vždy chci, aby bylo okno DVB-T vždy navrchu.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 03 Dubna 2014, 14:37:46 »
Funguje to správne. eog na vrvchu (Pravý klik na titulku okna -> menu okna) alt tab ff a terminál a naopak ok.
edit: Nenapadá ma kde je problém, akurát mám jadro z popisu dole a gk radeon x600 ak to pomôže.
« Poslední změna: 03 Dubna 2014, 14:40:19 od Dano V »

kapetr

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 03 Dubna 2014, 14:46:15 »
Tak to koukám ...

Čili:

0. eog má "Vždy navrchu"
1. focus na term
2. focus na FF
3. AltTab - přepne na term
4. AltTab - přepne na FF

??    u mě žel nikoli: 3. AltTab - přepne z FF  na eog

Tak pak to musí být nějaký šotek u mě :-) Což mě vzhledem k tomu, že se v nastavování Compizu nikdy nijak nehrabu, nechápu.

V každém případě - DĚKUJI za spolupráci.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 03 Dubna 2014, 14:49:06 »
ešte v ccsm nemám zaškrtnuté prepínač aplikácii tam je tiež alt tab skratka

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.