Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 11.10-Nejdou streamy ve Firefoxu  (Přečteno 938 krát)

Amidamaruuu

• Návštěvník
Ubuntu 11.10-Nejdou streamy ve Firefoxu
« kdy: 09 Dubna 2014, 19:50:42 »
Po dlouhé době se mi podařilo se tady dostat,a poděkovat totákovi,za rady s instalaci
Otázka:
I když se to tady určitě řeší dlouho,ale potřeboval bych poradit,jak nainstalovat něco,aby mi jely streamy(videa na internetu).Kdysi pod XP-čkem stačilo nainstalovat flash player a hotovo.Poradte úplnému začátečníkovi.Nebo mne navedte na nějaké str.v češtině,kde se toto řešilo.Ještě jedná otázka.Na XP-čku byl na softwaru EXE a rozbalil se do systému.S kterou koncovkou je určitý soubor spustitelný?Zatím jsem z tohoto prostředí jelen.Prosím tady,jestli by někdo byl tak trpělivý a trochu mne poučil.Přecházím z XP-čka na tento OS.Novější Verzi,než 11.10,mi můj notas-železo nenatáhne.Proto ta prosba.Se vším co tento OS má vždycky jsem chtěl.Akurát ty 2 problémy......
.Musím pochválit prostředí,ale vyznat se v nim.....

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
Re:Ubuntu 11.10-Nejdou streamy ve Firefoxu
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2014, 19:59:14 »
Tady je odkaz, co se týče Flashe : http://wiki.ubuntu.cz/vyhrazen%C3%A9_form%C3%A1ty/flash
Nevěřím tomu, že pokud na tom rozjedeš 11.10, nerozjel by si 12.04 např s GNOME classic, nebo Xubuntu. Kdyžtak sem napiš co máš za PC, ale na 99 % to rozjedeš.
tady ještě info : http://wiki.ubuntu.cz/spustiteln%C3%BD_p%C5%99%C3%ADznak
http://wiki.ubuntu.cz/instalace_program%C5%AF
« Poslední změna: 09 Dubna 2014, 20:00:46 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Amidamaruuu

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Dubna 2014, 23:40:44 »
Je to stará šunka Aspire 1300.Pamět má pouze 512mb,a grafárnu integrovanou 16 mb.Notas.Ještě ke všemu  zapojena na externí monitor,nebot kvůli rozbité obrazovce jsem ji vlastně dostal.Ale co se týče spotřeby,na moje serfování plně stačí.Mám sice kvalitní komp,ale rozebral jsem ho do sklepa nebot jsem strašně doplácel za elektřinu.Jo tys mi sice napsal co a kde,ale jak,z to mi moc nepomohlo.

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2014, 23:52:43 »
V tom návodu na WIKI je všechno, na co ses ptal. Respektive všechno podstatné tam je. Kdyžtak nějak upřesni, co tě zajímá. Ale doporučuji si to přečíst, protože když ti řeknu : nainstaluj balík XYZ, tak bude následovat otázka, co je to balík, nehledě na to, že se z toho moc nenaučíš. Právě tohle je tam vysvětleno. Ten systém je oproti Windows odlišný, tak je potřeba naštudovat alespoň základy.

A i s tímhle strojem určitě rozjedeš 12.04 se starým prostředím GNOME. Já mám taky integrovanou grafiku, sice lepší, ale taky starou. Teď používáš Unity ? Jestli ano, tak GNOME ti poběží o dost rychleji.

edit : doplnění-Flash

asi bude ještě potřeba nainstalovat tenhle balík
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
« Poslední změna: 10 Dubna 2014, 00:40:06 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Amidamaruuu

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Dubna 2014, 21:33:44 »
Tak jsem to nechtě ně vyřeš il.Do ruky se mi dostal o moc silnější pokažený notas.Na externí hard mám 13-ku a ona mi vyřešila ten problémek sama.Ale jinak všem děkuji za obtěžování.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.