Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s tiskárnou HP LaserJet 6p  (Přečteno 1611 krát)

daveood

• Návštěvník
Problém s tiskárnou HP LaserJet 6p
« kdy: 10 Dubna 2014, 19:52:48 »
Zdravím, mám poměrně specifický problém.

Předem říkám, že jsem absolutní Linux noob, nemám prakticky ani základy.

Používám notebook HP  ProBook 4710s s distribucí Xubuntu.
Tiskárna je HP LaserJet 6p.
Problém s tiskárnou? Při zadání souboru do tiskové fronty se na první papír vytiskne naprosto nesmyslný kód (opravdu nesmyslná změť písmen, navíc se mění), a pak tiskárna posílá další a další papíry, dokud se nevyprázdní zásobník.

Našel jsem si na netu řešení http://hplipopensource.com/hplip-web/install/install/index.html
a postupoval přesně podle instrukcí, došel až ke kroku po restartu pc a zde jsem ztroskotal.. instalátor (otevře se okno a teminál běží v pozadí) chce zvolit druh připojení (USB/parallel) a to je kámen úrazu...
mám totiž tiskárnu připojenou přes redukci parallel>USB a když dám volbu připojeno přes USB, terminál píše: error: No devices found on bus: usb. Možnost zaškrtnou parallel je ale nepřístupná.

Prosím tedy o Vaši radu ;)

Díky

Daveood

Rover623

Re:Problém s tiskárnou HP LaserJet 6p
« Odpověď #1 kdy: 10 Dubna 2014, 20:18:23 »
Problém je právě v té redukci, kdy po smísení signálu na USB do tiskárny dojde nesmyslná změť požadavků

daveood

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Dubna 2014, 20:22:51 »
No to mě taky napadlo.. otázka je, jestli je nějaké řešení, nebo jestli mám frčet pro jinou tiskárnu =S

daveood

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Dubna 2014, 20:36:56 »
Našel jsem tohle https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1058874 ( není to přesně ono, ale přijde mi to hodně podobné), bohužel jak jsem říkal, jsem absolutní začátečník.. je tu nějaká dobrá duše, co by mi to dala dokupy (přeložila do lidštiny? =P)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.