Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Acer aspire E1-510  (Přečteno 2452 krát)

richard

• Aktivní člen
  • *
Acer aspire E1-510
« kdy: 14 Dubna 2014, 22:15:42 »
Zakoupil jsem si tento notebook, od nainstalovaného operačního systému linux jsem neočekával nic. Operační  systém linpus Linux jsem již mnohokráte v minulosti bez milosti přemazal.  Jediným účelem linpus Linuxu je ukázat uživateli, jak je ten Linux hnusnej a  jaký jsou magoři, že si nekoupili licenci widlí. Tentokrát jsem v počátku zjistil, že na notebook se nedá nainstalovat žádný Linux. Při p.okusu o instalaci asi istalace probíhala, ale displej nic nezobrazoval. Po bezúspěšných pokusech nainstalovat Mint, Debian, Slax, Ubuntu, nakonec obživlo ubuntu 14.04 64 bit. Tak jsem si trošku vylil srdíčko, doufám, že výsledky úsilí někomu pomohou.

vxmery

• Stálý člen
  • **
Acer aspire E1-510
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2014, 08:52:09 »
Citace
Po bezúspěšných pokusech nainstalovat Mint, Debian, Slax, Ubuntu, nakonec obživlo ubuntu 14.04 64 bit
To ma prekvapuje, ja som mal tiež predinštalovaný linups a na prvý šup som nainštaloval Ubuntu 13.10/64bit bez problémov.
Viac detailov ako bezúspešné pokusy prebiehali?
Dobrá nálada nevyrieši všetky problémy ale naserie toľko ľudí, že stojí za to si ju zachovať.
Linux Mint 19.1 Cinnamon

richard

• Aktivní člen
  • *
Re:Acer aspire E1-510
« Odpověď #2 kdy: 15 Dubna 2014, 16:31:03 »
Instalace probíhala, ale na displeji nebylo nic vidět.

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Dubna 2014, 20:35:46 »
Omlouvám se za stručnou odpověď, ale musel jsem narychlo vypadnout a omylem jsem odeslal nedokončenou odpověď. Po startu jakéhokoliv ze zmiňovaných systémů, včetně ubuntu 13.10 64 bit naskočí volba instalovat, mem test a pod dle distribuce. Po potvrzení volby instalovat to napíše ještě několik řádek a poté následuje černý displej. Při volbě install compatibility mode to napíše o několik řádek více a dále to pokračuje stejným způsobem. HDD i DVD resp flash nadále šrotují. Cca v časovém okamžiku, kdybych měl odpovídat na rozdělení disku aktivita PC končí. Problém mám vyřešený. Příspěvek jsem napsal, protože by to někomu pomoci.

Citace
Po bezúspěšných pokusech nainstalovat Mint, Debian, Slax, Ubuntu, nakonec obživlo ubuntu 14.04 64 bit
To ma prekvapuje, ja som mal tiež predinštalovaný linups a na prvý šup som nainštaloval Ubuntu 13.10/64bit bez problémov.
Viac detailov ako bezúspešné pokusy prebiehali?

Uvedená zálkežitost dle mého BFU názoru nesouvisí s linpusem, ale s konkrétním HW. Ten linpus jsem přeinstalovával již několikrát. Takže linpus byly jenom takový kecy ze zoufalství.

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Dubna 2014, 19:56:41 »
nainstaloval jsem si XFCE a plná spokojenost. Jenom nevím, jestli až vyjde 14.04 to bude nutno přeinstalovat, nebo existuje přechod z beta na oficiální verzi bez reinstal
« Poslední změna: 16 Dubna 2014, 20:09:14 od richard »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.