Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: update kernelu = špatná konfigurzce grubu  (Přečteno 2059 krát)

Skeletonix

• Host
update kernelu = špatná konfigurzce grubu
« kdy: 12 Února 2007, 17:48:53 »
Brý den ...

Na jednom Pc mám neustálý problém s aktualizací jádra. Jakmile proběhne, překonfiguruje se grub - menu.lst a špatně se nastaví cesta k obrazu jádra ... root adresář se nachází na /dev/hda1 a vždy po update se nastaví /dev/hdb1 ... nenaběhne Pc a já musím vyrazit a přepsat menu.lst . Je to poměrně otravné a uživatel se pak bojí aktualizovat. Neví prosím někdo, co neustále vnucuje to /hdb1 ... nešlo by ten disk nějak přiřazovat v grubu pomocí UUID .. to byk pak nebyl problém se zámněnou  /dev/hda za /dev/hdb !

Dík !

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2007, 08:54:04 »
jep, pozoruji obdobne chovani po update kernelu se mi smaze graficky grub a najede textovy .... ale nic s cim bych nemohl zit :-)
Prominte me otazky, jsem totalni lama a zacatecnik, ale chci vedet vic ! Mejte se mnou prosim strpeni ... ;-)
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

Skeletonix

• Host
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2007, 09:34:55 »
Mě se to buhužel neděje na měm PC ... ale u uživatele, který si rozhodně sám s tímto neporadí.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2007, 11:50:06 »
Janatolm: Musíte tu konfiguraci grafického Grubu napsat do statické části, která se nemění po instalaci nového jádra.

Skeletonix: Možná by se to tak mohlo obejít i ve vašem problému. Napsat "natvrdo" jádro před dynamicky se měnící text. Sice po aktualizaci ne nabootuje to staré jádro, ale to by nemuselo vadit.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Skeletonix

• Host
« Odpověď #4 kdy: 13 Února 2007, 13:39:06 »
už jsem našel jak to provést pomocí UUID, tak jen co se dostanu k tomu PC odzkouším a dám vědět jak to topadlo !

MarekPa

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Června 2007, 15:43:51 »
Mám úplně stejný problém (po aktualizaci jádra nutná editace menu.lst) podařilo se to nějak vyřešit, nebyl by prosím nějaký konkrétnější návodek?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.