Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: DVR stream na Ubuntu  (Přečteno 3978 krát)

toma_t

• Návštěvník
DVR stream na Ubuntu
« kdy: 15 Dubna 2014, 11:29:03 »
Zdravim Vas, konecne jsem se rozhoupal dat doma vsechny PC na linux ( i kvuli konci podpory XP), konretne Ubuntu/Xubuntu. Mam doma DVR kamery. Software ktery pro ne je, je jen pro win a ani pres wine se mi nepodarilo spustit, web rozhrani asi nerozchodim, mozna se mi to jednou podarilo v IE ale moc to nechodilo, je China DVR takze o podpore rec by nemuze :) .

Ja se na kamery podivam pres telefon nebo tablet tam je aplikaci spousta vMeye apod. Ale otec ma doma starsi PC a obcas se na nem na kamery koukne, chci mu tam dat Xubuntu ale potrebuji napred vyresit tento problem. Protoze mu tam davat virtualizovany XP je pro nej zbytecna komlikace.

Nenarazili jste na tuto problematiku. Pripadne jaky software pouzivate. Nepotrebuji ani prehravat zaznam, ten si udelam namiste, jen zivej stream aby mi bezel.

Diky za kazdy tip.

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:DVR stream na Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2014, 13:10:43 »
Aspoň popis kamery by pomohol na odpich.
Píšeš, že sa pripoja cez IE, teda majú IP adresu, dá sa k nim pripojiť cez lan? Ak je to tak, potom by to šlo napr. cez vlc. Mám tak pripojenú kameru dahua hdb3200c
napr.
Kód: [Vybrat]
rtsp://192.168.0.1:554/cam/realmonitor?channel=1&subtype=0&authbasic=dmdyX3VuaXg6aWNrb21rYQ==Ak sa v tom dvr mýlim, tak sorry :(   
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

toma_t

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2014, 07:20:03 »
ano DVR ma IP adresu, ale jsou na nem 4 kamery, coz nevim zda by byl schopen VLC player zobrazit...

Pres WIN nebo telefon se na ne lehce dostanu, softu je dost, zadam IP, Port, prihlasovaci udaje a koukam na vsechny 4 bezproblemu, ale nemuzu najit prave v cem prehrat na UBUNTU.

Pro Win je original CMS aplikace, pro telefon vMeye..

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2014, 07:45:18 »
Vyskúšaj toto
 Softvare PSS pro vzdálenou správu DVR Dahua/BCS - LINUX (AJ)     *je to psssuse.zip
neinštaluje sa, len si prečítaj README urob čo píšu a nastav čo treba. Snáď by ta china mohla spolupracovať. Zas nijaká značka.
To s vlc som myslel s ip kamerou nie s rekordérom.
*Zmiatlo ma toto „Mam doma DVR kamery” a toto „web rozhrani asi nerozchodim, mozna se mi to jednou podarilo v IE”
Takto to vyzerá viď foto.

Edit*:pss suse - funguje to aj s ubuntu 12.04.4
« Poslední změna: 16 Dubna 2014, 08:06:48 od Dano V »
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)

toma_t

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Dubna 2014, 12:49:39 »
super, hned vyzkousim a dam info, ten screen vypada moc pekne, kez by se mi to taky podarilo :)

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 16 Dubna 2014, 13:45:58 »
No co šlo to?
Na pravej strane v stĺpčeku je setting manage > device manage
Tam skús nastaviť ip a heslo k dvr a iné podľa potreby viď príloha.

[příloha smazaná administrátorem]

toma_t

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Dubna 2014, 22:40:09 »
dnes jsem se k tomu nedostal, zitra snad uz otestuji, diky

toma_t

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 17 Dubna 2014, 11:21:12 »
zdravim tak jsem postupoval dle readme ale kdyz mam jiz vse rozbaleno a spoustim InitPSS nebo PSSClient tak me nic nereaguje...

Mam Ubuntu 13.10

Normalne to spoustime pres tyto soubory? Jsem v hlavni slozce kde to mam rozbaleny a jsou zde slozka AppFile a soubory InitPSS a PSSClient

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 17 Dubna 2014, 12:19:52 »
Normalne to spoustime pres tyto soubory? Jsem v hlavni slozce kde to mam rozbaleny a jsou zde slozka AppFile a soubory InitPSS a PSSClient
Áno InitPSS a PSSClient
 V 13.10 som to neskúšal. V 12.04 mi to funguje. Najprv init a potom po chvíľke client. Tak ako to popisuješ s tým rozdielom, že sa to spustí. * na ďalšie spustenie stačí už len PSSClient
 Ak to spustím cez terminál tak to vypisuje nejaké chyby, ale aj tak sa to spustí. Tak neviem. Snáď to skús sem postnúť možno niekto bude vedieť co a jak.
Cez terminál vojdi do zložky s pssclient a tam zadaj ./PSSClient
 Tá 13.10 je nutnosť? Ak to nie je najnovšia mašina tak by som sa vrátil na 12.04 a jadrom to čo mám v popise(štart do 30sekúnd má pre mňa väčšiu cenu ako najnovšie jadro so skoro 70s nábehom  ;)  )

edit*
edit2:
Premenuj rozbalenú zložku z PSSClient napr. na  PSS_Client a potom skús zas spustiť InitPSS a PSSClient (skúsil som to nanovo rozbaliť a ejho tiež to nešlo, po premenovaní je to ok)
Daj tomu pár sekúnd aj po odsúhlasení login - nie je to najrýchlejšie ;)
« Poslední změna: 17 Dubna 2014, 13:23:58 od Dano V »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.