Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pocity pri Ubuntu 14.04 ?  (Přečteno 1980 krát)

Kiaobcui

• Aktivní člen
  • *
  • .. the more you are able to hear.
Pocity pri Ubuntu 14.04 ?
« kdy: 18 Dubna 2014, 15:08:14 »
Zdravim,

vcera vecer som skusal nove Ubuntu 14.04. Som velmi prekvapeny, prekonalo moje ocakavania.
Zase som nadseny, a oproti 13.10 tu su naozaj zmeny, vacsinou typu "krasy" ale aj to ma velmi potesilo.
Co je najdolezitelsie, nove Ubuntu uz z USB kluca islo ovela rychlejsie ako stare verzie.
Aky je teda Vas dojem z Ubuntu 14.04 LTS verzie? Som zvedavy, ako to hodnotia aj iny pouzivatelia.
"Uživatelé Linuxu jsou spíše komunitou. Jednají s lidmi, ne s korporacemi."

Jakub Vaněk

• Stálý člen
  • **
    • Web programátora a studenta Jakuba Vaňka
Re:Pocity pri Ubuntu 14.04 ?
« Odpověď #1 kdy: 20 Dubna 2014, 18:24:02 »
Vcelku dobré.
Moje poznámky:
Obecné souvisící s aktualizací:
  + Jsou tam balíky co ve 12.04 nebyly (např. QuaZip)
  + Jsou tam nové verze balíků, např. pro mě hlavně Mono 3.2.8 (ve 12.04 byla 2.x)

Rychlost:
  + Hodně rychlý start
 GUI:
  Unity:
   +- Asi vylepšili Unity (např anti-aliasing záhlaví oken), ale nemohu jej spustit
   - Odstranili možnost posunout tlačítka doprava (v Unity)
  Obecné:
   + Mnohem lepší defaultní pozadí
Notebook: Lenovo Thinkpad X200, Xubuntu 16.04

janek-m

• Host
« Odpověď #2 kdy: 20 Dubna 2014, 19:07:05 »
Neodolal som a otestoval riadne Live systém. Ako áno, Ubuntu 14.04 vyzerá dobre, vyskúšal som aj prehodenie globalmenu do rámov okien - hlavne pri oknách, ktoré  nie sú otvorené na celej obrazovke, je to super riešenie. Problém som mal akurát pri LO - Writeri, vôbec sa mi nezobrazilo menu a po otvorení som nevedel aplikáciu ani zminimalizovať, ani zavrieť, Calc aj Impres bol bez problémov. Pri niektorých úkonoch som bol ako bez rúk - zvyky z Kubuntu ale celkový dojem viac než dobrý. Zdá sa mi, že systém je rýchlejší a aj môj NTB bol počas testu tichý (ktovie, či by to tak ostalo aj po nainštalovaní)

A už sa teším na test Kubuntu 14.04, ale určite zatiaľ nebudem moje vymazlené Kubuntu 12.04 upgradovať.  :)

Milou3

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2014, 17:27:59 »
S velikou zvědavostí jsem udělal čistou instalaci verze 14.04.
Po dvou dnech pár negativních postřehů oproti verzi 12.04, kterou jsem měl předtím:

Mínusy:
- problémy s probouzením PC - občas nenaběhne a je potřeba tvrdý restart
- problémy s FireFoxem - např. videa na youtube v celoobr. režimu - vytuhnutí PC  (Při spuštění v Chromu bez problémů)
- nabíhání systému je občas vcelku zdlouhavé
- v průběhu provozu pc stále nějaké hlášky o pádu totemu, firefoxu,...

Zatím oproti verzi 12.04 spíše negativní zkušenost.

Před pár dny jsem zkoušel také instalaci Open Suse 13.1 a subjektivní dojem z této distribuce je pro mě mnohem lepší. Ubuntu 14.04 vypadá zatím velice nedoladěně... Pokud nebudou v krátkém čase nějaké záplaty a stabilita se nezlepší, je u mě velkým adeptem právě Open Suse 13.1.

Aranor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 21 Dubna 2014, 21:35:09 »
Neni to možná k tématu ;) ale nevíte někdo kdy bude release party pro Ubuntu 14.04 tady v ČR ?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.