Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po upgradu nenabíhá obraz (asi grafika)  (Přečteno 1584 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Po upgradu nenabíhá obraz (asi grafika)
« kdy: 20 Dubna 2014, 20:47:39 »
Zdravím,

celý natěšený jsem se jako obvykle jal udělat upgrade systému (do čisté instalace se mi nechtělo, jelikož mám hodně nastavených programů atd.). Už v 13.04 jsem musel přejít na otevřené ovladače starší grafiky ATI (detaily - viz můj podpis), výkon nebyl nic moc, ale v 13.10 se to hodně zlepšilo, tudíž jsem předpokládal, že při upgradu nebude problém, když mám svobodný ovladač.

Upgrade proběhl až do konce a dal jsem restart. Po něm se už zobrazilo jen logo ubuntu a pak tmavá obrazovka. Evidentně se vše kromě grafiky načte, protože když dám vypínací tlačítko a enter, počítač se normálně vypne. Nyní se mi povedlo, že když nastartuji počítač v nouzovém režimu, tak se mi Xka povede spustit - nejprve dám volbu "clean", ta mi otevře filesystém i pro zápis, pak povolím síťování a posléze dám root. Z konzole se pak přes su přepnu na svůj profil a zde již příkazem startx spustím Xka. I proto nyní mohu psát tento příspěvek. Problém ale je, že se systém nechová úplně standardně - chybí nahoře čas a další položky vpravo, nejde spustit chrome (prý že nemůže běžet jako root - proto píši přes Firefox, ten normálně spustit šel, včetně záložek) a grafika je hrozně pomalá.. Ale aspoň mohu pracovat a případně udělat nějaké opravy. Ubuntu používám 8 let, ale zatím se mi nepovedlo najít řešení, jak tu bláznivou atinu zprovoznit na této verzi.

Věděl byste někdo? Mám poslat nějaké výpisy?

Díky za komentáře (ps - k 13.10 se vracet nehodlám, ani k čemukoliv staršímu a grafiku ani počítač si taky nehodlám kupovat). :-)
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:Po upgradu nenabíhá obraz (asi grafika)
« Odpověď #1 kdy: 20 Dubna 2014, 21:08:24 »
Kód: [Vybrat]
lspci -k | grep -iA4 vga
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #2 kdy: 20 Dubna 2014, 21:27:48 »
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Cuore

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Dubna 2014, 08:39:45 »
Jo tak startx pod rootem  :o njn, tak to Xauthority smázni je v /home/uzivatel/.Xauthority takže u tebe
Kód: [Vybrat]
rm -f /home/liborse/.Xauthority

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.