Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 14.04 - vytuhnutí  (Přečteno 2458 krát)

vilda.s

• Návštěvník
Ubuntu 14.04 - vytuhnutí
« kdy: 23 Dubna 2014, 08:07:35 »
Zdravím, moje zatím jednodenní zkušenost s 14.04 64bit.
Nová čistá instalace na Lenovo T430, dual boot s W7, vše ok.

Trable s pracovními plochami, pokud zvolím možnost vice pracovních ploch a zobrazím je, při pokusu o přesun otevřené aplikace (thundebird, mozzila atc..) na jinou plochu dojde k vytuhnutí systému a je potřeba tvrdé vypnutí.

Zatím se mi nepodařilo nainstalovat žádný balíček 3 stran, který není přímo v centru softwaru. Vždy selžou různé závislosti. Konkrétně Teamviewer, Lightworks a flexibee.

Vilém

janek-m

• Host
Re:Ubuntu 14.04 - vytuhnutí
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2014, 08:29:23 »
Trable s pracovními plochami, pokud zvolím možnost vice pracovních ploch a zobrazím je, při pokusu o přesun otevřené aplikace (thundebird, mozzila atc..) na jinou plochu dojde k vytuhnutí systému a je potřeba tvrdé vypnutí.
Toto nastavenie som testoval v tejto najnovšej verzii Ubuntu iba v Live systéme a mne presúvanie otvorených aplikácií na plochy fungovalo bez problémov. Či sa už nainštalovaný systém správa trochu inak, k tomu sa musia vyjadriť tí, čo Ubuntu používajú.
Citace
Zatím se mi nepodařilo nainstalovat žádný balíček 3 stran, který není přímo v centru softwaru. Vždy selžou různé závislosti. Konkrétně Teamviewer, Lightworks a flexibee.
Najprv prekontrolujte Zdroje softvéru: Otvoriť Centrum softvéru → Nastavenie → Nastavenie zdrojov softvéru a tu aby boli zaktivované:
Ubuntu softvér: main, universe, multiverse, restricted
Ďalší softvér: Partneri Canonicalu, Nezávislé

Centrum softvéru zavrieť, otvoriť terminál (Ctrl + Alt +  T) a zaktualizovať systém:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

Napr. Teamviewer by sa mal dať bez problémov doinštalovať, pri stiahnutí DEB balíčka. Po stiahnutí klik pravým tl. myši na balík → Vlastnosti → Práva a tu pozrieť, či je fajočka pri "Je spustiteľný". Potom už len dvojklik na súbor a inštalátor balíček nainštaluje sám.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2014, 08:58:38 »

geofre

« Odpověď #3 kdy: 23 Dubna 2014, 09:10:43 »
čte se tady vůbec wiki?  ???
http://wiki.ubuntu.cz/pr%C5%AFvodce_po_instalaci

Ne, neboj se... To vážně nehrozí  :-\
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

vilda.s

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Dubna 2014, 11:50:00 »
Toto nastavenie som testoval v tejto najnovšej verzii Ubuntu iba v Live systéme a mne presúvanie otvorených aplikácií na plochy fungovalo bez problémov. Či sa už nainštalovaný systém správa trochu inak, k tomu sa musia vyjadriť tí, čo Ubuntu používajú.
Citace
Najprv prekontrolujte Zdroje softvéru: Otvoriť Centrum softvéru → Nastavenie → Nastavenie zdrojov softvéru a tu aby boli zaktivované:
Ubuntu softvér: main, universe, multiverse, restricted
Ďalší softvér: Partneri Canonicalu, Nezávislé

Centrum softvéru zavrieť, otvoriť terminál (Ctrl + Alt +  T) a zaktualizovať systém:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

Napr. Teamviewer by sa mal dať bez problémov doinštalovať, pri stiahnutí DEB balíčka. Po stiahnutí klik pravým tl. myši na balík → Vlastnosti → Práva a tu pozrieť, či je fajočka pri "Je spustiteľný". Potom už len dvojklik na súbor a inštalátor balíček nainštaluje sám.

Díky, zdroje byly povoleny.
Teamviewer jsem už ninstaloval, měl jsem původně stažený balíček deb: "64-Bit without Multiarch", který nejde nainstalovat. Balíček "32-Bit / 64-Bit Multiarch" nainstalovat jde.
Flexibee podle informací na stránkách, vydává pro aktuální verze OS se zpožděním, kvůli testování (jde přece jenom o prachy  :) )
Lightworks není zatím akutní (oficiálně je pro 13.10).

V.

vilda.s

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Dubna 2014, 10:25:17 »
Podařilo se někomu jednoduše dostat spouštěč  aplikace na plochu. Mě do při pokusu o přetažení dashe vyhodí "Zadané umístění není podporováno", z launcheru to nepovolí bez jakékoliv informace. V 13.10 to fungovalo.
Zkusil jsem Unity Tweak tool, ale bez úspěchu.
Ruční vytváření spouštěče se mi dělat nechce.

V.

P.S. Ve vlastnostech plochy mám všude nastaveno "vytváření a mazání souborů"
« Poslední změna: 24 Dubna 2014, 10:28:08 od vilda.s »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.