Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Povýšení systému na Lenovo S205  (Přečteno 1223 krát)

johny1x1x

• Návštěvník
Povýšení systému na Lenovo S205
« kdy: 23 Dubna 2014, 09:37:26 »
Omlouvám se za velmi okrajovou záležitost, ale nikde jsem nenašel, co jsem potřeboval.
Mám Lenovo S205 s jejich totálně podělaným EFI. S Grubem2 nebootuje. Pokud je tam Grub, všechno funguje bez problémů.
Při povyšování systému na 13.10 mi systém automaticky nahradil starej Grub za Grub2, končilo to nemožností bootovat z disku. Opravil jsem to po bootu z USB-Live-CD a ručním nahrazení Grubu2 za starej Grub.
Dá se vyjmout nějakej balík z update systému při povýšení systému? Konkrétně potřebuju, aby se mi neaktualizoval GRUB na Grub2.
Díky moc.

Rover623

Re:Povýšení systému na Lenovo S205
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2014, 15:54:22 »
V Synapticu ten balík s názvem grub prostě normálně zamkni, to by mělo stačit

johny1x1x

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2014, 21:35:23 »
Synaptic hlásil, že tam GRUB neni nainstalované. Zkusil sem toto: sudo apt-mark hold grub
Povýšil sem systém, restart, a boot se zase nekonal.
Naštěstí funguje BootRepair. https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
Našel EFI, něco opravil, nakonec zahlásil nějakou chybu, ale už to zase bootuje. Tak zase za půl roku

johny1x1x

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Dubna 2014, 09:47:21 »
Tak je to ještě jinak. Mám doma GNU GRUB version 2.02~beta2-9, takže asi poslední verzi. Akorát se GRUB2 musí správně nakonfigurovat. Tohle novější instalátor nebo povýšení systému vždycky podělá - nastaví to standardně a GRUB2 nebootuje. Což mě docela štve. Naštěstí BootRepair pořád funguje. Doufám, že nikoho z Canonicalu nenapadne, že UEFI funguje bezvadně a BootRepair nezruší.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.