Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace prohlížeče Chromium v Kubuntu  (Přečteno 2468 krát)

Sikkim76

• Návštěvník
Instalace prohlížeče Chromium v Kubuntu
« kdy: 25 Dubna 2014, 15:58:41 »
Ahoj, měl bych velkou prosbu. Minulý týden jsem ze zájmu nainstaloval UBUNTU 14.04 a byl jsem natolik spokojený a překvapený, jak je to skvělý systém, že jsem u něj zůstal. Jako prohlížeč jsem si z archivu softwaru doinstaloval webový prohlížeč Chromium. Vše pracuje skvěle. Asi za dva dny jsem si na druhý disk ve stejném notebooku nainstaloval ještě KUBUNTU 14.04. To se mi líbilo s KDE ještě víc a zůstal jsem u něj. Jaké bylo moje nemilé překvapení, když po instalaci webového prohlížeče Chromium tento se sice otevře, ale v tu chvíli do něj nelze psát, prostě nefunguje klávesnice. Mačkám klávesy, nic se nepíše. Prohlížeč přitom zamrzlý není. Jde s ním pracovat. Chromium jsem z KUBUNTU odinstaloval a nainstaloval si z oficiálních stránek GOOGLE prohlížeč GOOGLE CHROME pro Linux. Vše proběhlo korektně, ale nainstalovaný program nemůžu nikde v systému najít. Jsem s Linuxem na počátku, poradí mi někdo? Na fóru jsem toto téma nenašel. Používám 64 bitovou verzi systému a bez jakéhokoli problému. Ten samý problém, že nainstaluju ze stránek GOOGLU jeho Chrome a pak ho nenajdu se mi i stal v UBUNTU. Děkuji za radu. Díky moc.

janek-m

• Host
Re:Instalace prohlížeče Chromium v Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 25 Dubna 2014, 18:59:10 »
Už som tu na fóre raz spomínal, že v Kubuntu je jedna zvláštnosť a síce, ak je stiahnutý nejaký balíček na inštaláciu v nejakom adresári, tak inštalácia nebrebehne korektne - terminál zahlási po pár sekundách, že je balíček nainštalovaný, ale v skutočnosti tomu tak nie je.  Ak teda Google Chrome naozaj nie je nainštalované - treba skontrolovať: KMenu → Aplikácie → Internet - tak pretiahnite DEB balíček s google chrome na plochu, najprv klik pravým tl. myši na balík → Vlastnosti → Práva a tu zafajknúť "Je spustiteľný" a potom klik na balík a spustí sa inštalátor balíkov, ktorý inštaláciu vykoná.

Patrik Vejrych

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 26 Dubna 2014, 00:23:07 »
Nainstaluj si Gdebi
Gbebi mi pod kubuntu fungoval vždy nejlépe. Balíčky instaluje spolehlivě. Je dobré ho ale spouštět z terminálu
Kód: [Vybrat]
sudo gdebi-gtkPak už jen najdeš přímo programem balíček, který chceš nainstalovat.

jelinekj

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2014, 10:19:04 »
Mě pomohlo odinstalovat iBus:

sudo apt-get purge ibus

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.