Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sermicro X7SBE - Instalace 14.04 serveru proběhne ok, ale poté už nenabootuje  (Přečteno 1640 krát)

lq2

• Návštěvník
Ahoj všem.

Nemátě někdo zkušenosti s instalací nové verze 14.04 na starší desky jako je X7SBE od Supermicra? Instalace mi proběhne vždy v pořádku, ale po rebootu mi to vytune ještě před grubem (do kterého se nedostanu). Zůstane mi pouze černá obrazovka a blikající kurzor. Zkoušel jsem to instalovat i s aktivním nomodeset, ale stále stejný výsledek. Vytáhl jsem z toho co šlo, tj IPMI a Areca RAID řadič. Beze změny. Vše instaluji na onboard raid. Verze 10.04 je ok a rozjede se bez problému (stejnětak Win2k3 server).
  Jediné co jsem dogooglil bylo, že by to snad mohly dělat chybějící ovladače např ke GK, ale zase tak zkušený nejsem abych to odhalil natož napravil. Je tu někdo s podobnou zkušeností a dokáže mne postrčit? Předem děkuji.

lq2

Patrik Vejrych

• Aktivní člen
  • *
Má procesor podporu pae ?

Pokud ne, tak poslední  oficiální ubuntu bez PAE je 12.04  a musíš využít mini instaler  MINI.ISO

http://www.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/precise/main/installer-i386/current/images/netboot/non-pae/
« Poslední změna: 30 Dubna 2014, 00:58:24 od Patrik Vejrych »

jmp

• Host
pokud by chybělo PAE, tak selže už instalace, takže tím to asi nebude...

můžete preventivně zkontrolovat hw, jestli není chyba už tam?
primárně bych testnul zdroj, paměti, procesor a hlavně disky...
(na zdroj je potřeba extra tester)
http://www.ultimatebootcd.com/

lq2

• Návštěvník
Jde o Intel Xeon X3320 quad 2,5GHz 1333MHz.

HW samozřejmě zkontroluji, ale server byl produkčně donedávna využívám s Win 2k3 server OS a bez chyb. Takže HW by měl být ok, ale projedu to.

Děkuji za odkaz na ultimate boot, zkusím namísto boot hirensu.

lq2

• Návštěvník
HW je v pořádku. Zkoušel jsem instalaci i na nonRAID a pořád stejná písnička): Napadá někoho něco dalšího? Asi už je to moc staré železo/:

jmp

• Host
jste si opravdu jistý, že to selže ještě _před_ grubem (tedy zavaděčem)?

zkuste při bootu Esc nebo mezerník, jestli to neselhává až později při zavádění os

lq2

• Návštěvník
To jsem právě zkoušel. Esc, Shift, Space.. i nějaké kombinace, prostě vše co se mi podařilo vygooglit/: Bohužel vše bez úspěchu. Jsem z toho už trošku zoufalý. Na jakési staré desktop šlupce mi to jede ok. Je nějaká šance nainstalovat a aktualizovat např 10.04 > 12.04 > 14.04?

jmp

• Host
možná zkuste jinou distribuci
třeba CentOS stále používá jádra z řady 2.6, tak jestli to s tím nepůjde...

(nenajetí biosu stroje jsem viděl u desktopu, kde došlo ke zkřížení partition a bios to nějak kontroloval - pak nebylo možno jít vůbec ani do nastavení biosu)

lq2

• Návštěvník
BIOS jede. Každopádně dík za tipy. Zkusím to ještě potrápit a pak už to zkusím přes nějaké alternativy.

lq2

• Návštěvník
Ještě jednou zdravím. Malý update.

Zkusil jsem nainstalovat 10.04 - OK
instalace gnome - OK

Upgrade (v gnome) na 12.04 - proběhl OK, pouze při startu to psalo že /boot není připraven/přítomen, ale při skippnutí se to rozjelo do GUI

Upgrade (z shellu) na 14.04 - proběhl ok, ale zastaví se na Stopping Mount network filesystem o kterého je sice OK, ale zamrzne mi to.

Nějaký tip? Děkuji.

[příloha smazaná administrátorem]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.