Děkuji Dano V za Vaši připomínku. Ve spárování, které jste pěkně popsal, problém není. Fungovalo a funguje s mobilem i tabletem. BT potřebuji tam, kde jiná možnost (wifi, atp.) není – tedy hlavně „mobilně“ mimo domov. Ota.
Stav oživení přenosu BT, OBEX:
Zrušil jsem spárování všech zařízení na PC i tabletu.
Našel jsem varování
http://wiki.ubuntu.cz/bluetooth :
„ POZOR!!! Předtím (před spárováním) je ale nezbytné spustit též Sdílení souborů přes Bluetooth, jinak žádný soubor nepošlete. Zapnout na počítači toto sdílení souborů pomocí BT můžete buď prostřednictvím kláves Alt+F2 a příkazu gnome-obex-server anebo v Aplikace → Příslušenství → Sdílení souborů přes Bluetooth. Pak by se v tray (area) panelu měla objevit ikonka bluetooth vysílače.“
- Po stisku Alt+F2 (zadejte příkaz) se objeví v historii ikona gnome-obex-server s vykřičníkem.
Terminál gnome-opex-server: příkaz nebyl nalezen.
- Roletové menu: „Aplikace → Příslušenství → Sdílení souborů přes Bluetooth“ jsem v U13.20 i U12.04 nenašel.
Jak sdílení OBEX zapnout a zjistit, že se tak stalo?
Po spárování (Ubuntu s nainstalovaným Apache) okénko Ubuntu BT udává, že tablet je viditelný, spárovaný, uvedena jeho adresa, ale NENÍ připojen (=0). Kliknutí na poslat po výběru souboru vede ke známé chybě „GD Bus.Error:org.openobex.Error:Failed:Unable request session.“ (Poznámka: Při procházení souborů telefonu byla indikace Připojen =1 trvale do odpojení. Kliknutí v tabletu na ikonu spárovaného PC zahájí Připojuji, a na okénku UBUNTU krátce problíkne „Připojen“. Nevím, zda k připojení dojde automaticky až při přenosu souborů, který se nekoná.)
Jiný postup odeslání souborů: domovská složka → plocha → název souboru → pravým myšítkem Odeslat. V okénku zvoleno Odeslat jako: Bluetooth (OBEX Push), Odeslat komu – prázdné políčko nelze vyplnit/vybrat názvem tabletu.
Mám znovu odinstalovat a a nainstalovat Apache? Díky za trpělivost. Ota.