Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: aby ubuntu vyuzivalo vice swapu a mene pameti  (Přečteno 3449 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
aby ubuntu vyuzivalo vice swapu a mene pameti
« kdy: 13 Února 2007, 09:21:06 »
Nainstaloval jsem si Beryl, slape dobre.
Problem nastane, kdyz si pustim film, obraz se mi zda trochu trhany. Swap mi funguje, naivne jsem mu dokonce pridelil 2GB :-)

Vypis z free:
Kód: [Vybrat]
xombox@Nektarinka:~$ free
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:        515704     508108       7596          0      11552     238160
-/+ buffers/cache:     258396     257308
Swap:      2048248       7600    2040648
Jeden jediny film pusteny na berylu mi zere uplne celou pamet. Nejde ubuntu nejak vysvetlit, aby pouzivalo vice swap (mam rychly disk 7400ot, nemel by to byt problem) a mene pameti?

Ubuntu Edgy eft, asus a6jc Q003, GeForce Go 7300, 512MB RAm, 1.6Ghz CoreDuo, Seagate Momentus 80GB, 7400ot/min
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2007, 09:24:29 »
Nechapu smysl. I kdyz si myslite ze mate rychly disk, pamet je porad nejmene o rad rychlejsi. RAM snad mate od toho, aby se pouzivala, a ne od toho aby ji zustavalo co nejvice volne?

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2007, 09:45:53 »
Problém bude spíše v Berylu a grafice, než v paměti ať už je to RAM nebo swap. Ten samý jev je u mě i při přehrávání televize nebo hraní her .... zatím to řeším tak že pro sledování filmu, nebo hraní 3d hry si přepnu správce oken z berylu na Kwin (kde) nebo Metacity (gnome).
Aj dont spíík ííngliš :)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2007, 12:28:02 »
Citace: lukas.svoboda
Nechapu smysl. I kdyz si myslite ze mate rychly disk, pamet je porad nejmene o rad rychlejsi. RAM snad mate od toho, aby se pouzivala, a ne od toho aby ji zustavalo co nejvice volne?
No prave. Myslel jsem, ze kdyz ulevim pameti, tak se filmy nebudou tolik sekat.

Citace: "beetlejuice"
Problém bude spíše v Berylu a grafice, než v paměti ať už je to RAM nebo swap. Ten samý jev je u mě i při přehrávání televize nebo hraní her .... zatím to řeším tak že pro sledování filmu, nebo hraní 3d hry si přepnu správce oken z berylu na Kwin (kde) nebo Metacity (gnome).
Mate pravdu, asi to tak take budu muset delat.

Diky za reakce.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Pavelp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 13 Února 2007, 13:33:01 »
Vazeni, musite si taky uvedomit, jaky datovy tok ta grafika a zvuk potrebuje. Kdyz popremyslite o tom, ce vsechno se s temi daty musi stat za kotrmelce, urcite leccos pochopite.

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 13 Února 2007, 13:41:03 »
no pak je ale divný, že mně jede video fullscreen zcela bez problémů na staré P4 2.4 533Mhz, 512MB RAM, nvidia 5700 128MB, někde musí být zrada

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 13 Února 2007, 14:01:32 »
Citace: neveceral
no pak je ale divný, že mně jede video fullscreen zcela bez problémů na staré P4 2.4 533Mhz, 512MB RAM, nvidia 5700 128MB, někde musí být zrada
S Berylem?
Aj dont spíík ííngliš :)

Pavelp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 13 Února 2007, 14:02:19 »
Ale takhle to prece porovnavat nejde.

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 13 Února 2007, 14:26:13 »
ano s berylem
no nejde porovnávat? Sám píšete, že se musí s videem udělat hromada věcí (souhlas), někomu to počítač nestíhá (souhlas), pak by měl být problém ve výkonu HW (asi taky souhlas), můj má v současné výkon dost podprůměr a stejně to běhá, ale proč? Navíc máme oba nvidia, tedy asi i stejné poslední ovladače, jádro mám normální generic.
P.S. mám svn beryl

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #9 kdy: 13 Února 2007, 17:19:15 »
Ja sa musim pripojit mne ide video v pohode aj s berylom. Neskusal si v prehravaci zvacsit cache? Mozno to pomoze.
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Starejbar

• Aktivní člen
  • *
    • Starejbar
« Odpověď #10 kdy: 13 Února 2007, 17:49:19 »
Já taky s videem problém nemám. I se zapnutým berylem (+Ubuntu 6.10) mi jede naprosto v pohodě.
NB C-M 1.5GHz 512 RAM sdílená grafika Intel 64MB.
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

luposovs

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 13 Února 2007, 18:12:36 »
Podivné mně beryl stíhá jet,zároven zachytávat co se děje naploše,zároven pouštět film-přesněji to co jsem zachytil předtím takže film :-).Vše uplně plynule.Stačí projet forum mám tam odkaz na to video na njoy.To první video se při zachytávání a přehrávání naráz cukalo to druhý dohrál sem pár kodeků a jede to jak blesk a to navíc zachytávám dění na ploše s přehráváním filmu!!
OS Ubuntu Edgy Eft-Window manager Beryl,komunikator Google Talk a Gajim.

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 21 Února 2007, 10:19:56 »
TIBOR mel pravdu. V nastaveni Mplayeru bylo Cache vypnuty. Ted uz to jede lepe!

Muzu se jeste pro jistotu zeptat, jake by melo byt nastaveni tech codecu v mplayeru?
Ja tam mam:

Kód: [Vybrat]
Use non-intervaled AVI paser: odskrtnuto
Rebuild index table, if needed: odskrtnuto
Video codec family: none
Audio codec family: FFmpeg/libavcodec audio decoders
Diky.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 21 Února 2007, 11:42:38 »
XomboX: v tom výpisu z free máš zabranou pouze půlku paměti a ne celou, zajímá tě druhý řádek (ne ten první) a v něm hodnoty "258396 used" a "257308 free".
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 21 Února 2007, 11:52:54 »
Citace: Poborskiii
XomboX: v tom výpisu z free máš zabranou pouze půlku paměti a ne celou, zajímá tě druhý řádek (ne ten první) a v něm hodnoty "258396 used" a "257308 free".
Aha, ja koukal na ten prvni :) Dekuju za reakci!!
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.