Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zamrzne mi instalace z LiveCD  (Přečteno 1729 krát)

Kelt

• Návštěvník
Zamrzne mi instalace z LiveCD
« kdy: 13 Února 2007, 10:13:19 »
Doma jsem si úspěšně rozchodil Ubuntu 6.10 a chtěl jsem si totéž provést i v práci, jenže mi naprosto zatuhla instalace. Pokud jsem měnil místní čas, zatuhla už při druhé obrazovce, pokud jsem nechal čas být, zatuhla při páté při výběru disku na vytvoření oddílů Linuxu. Celkově byl systém strašně pomalý.

Mám 2 roky staré PC, CPU Intel Celeron 2,53 GHz a 256 MB RAM - není problém v té paměti?

Win XP jsem ale v pohodě nainstalil a chodí mi bez problémů.

Nevíte někdo, kde může být zádrhel?
Díky kelt
Ubuntu 6.10

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2007, 10:18:02 »
256MB staci.

1/ Zkuste provest test obsahu CD pred instalaci. I kdyz na jednom pocitaci funguje, jina CD mechanika muze byt citlivejsi a muze mit se ctenim stejneho CD problemy.
2/ Zkuste insalacni CD spustit s parametry "noapic nolapic" pripadne "acpi=off" nebo kombinaci techto parametru.
3/ Provedte test pameti - volba memtest instalacniho CD.

Kelt

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2007, 11:58:05 »
Díky za radu, ale bohužel to nezabralo.

CD i pamět jsou v pořádku, příkazy nezabraly. Nevím, jestli jsem postupoval správně, ale po naběhnutí úvodní instalační obrazovky jsem stskl Esc a naběhl mi text boot: Zkoušel jsem zadat Vámi doporučené parametry, ale vyhazovalo mi je to jaké neznámé Kernel image, fungovaly terprve poté, co jsem před ně napsal live. Vypsalo mi to na obrazovku pár rychlých řádek a pak naběhl zpět grafický instalátor.

Žádnou změnu jsem nepozoroval, je to vše strašně pomalé - po stisku Install jsem čekal 2 minuty než mi naběhlo okno, při změně času jsem musel čekat 1,5 minuty než mi naběhla obrazovka. A pak se dál nic nedělo. Ostatní aplikace fungovaly normálně, byť pomalu, ale instalátor zamrzl.

Je to škoda, Ubuntu se mi fakt líbí.
Ubuntu 6.10

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2007, 19:22:34 »
Možná zkusit instalovat z Alternate CD...
to je v textovém režimu takže to nepotřebuje takové RAM
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.