Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Několik problémů po instalaci Ubuntu 14.04 - VYŘEŠENO.  (Přečteno 2049 krát)

zdelen

• Aktivní člen
  • *
Ač používám Ubuntu již od vydání 06.10, jsem lama a jen uživatel. Všechny předcházející verze se vždy nainstalovaly bez potíží, jen u posledních dvou problém s Numlock při startu. Bohužel to nemohu říci o posledním vydání.
1. Po instalaci na ploše mžikal kurzor. To se povedlo odstranit instalací balíčku bumblebee.
2. Po startu mám nastavenu klávesnici Cs a na indikátoru to tak je. Ale při psaní je En. Musím rozkliknout nabídku a klepnout na Cs a pak je rozložení Cs.
3. Numlock při staru je nezapnutáý a nelze nastavit. Instaloval jsem Numlockx a zkusil vše co jsem na foru i Google našel. Výsledkem bylo jednou nutnost přeinstalování Ubuntu. Již jsem dotaz dal a i přes dotaz na 14.04 padaly rady jak to bylo v minulých vydáních.
Děkuji za každou radu, která povede k odstranění potíží.
« Poslední změna: 05 Května 2014, 22:26:54 od zdelen »

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
Re:Několik problémů po instalaci Ubuntu 14.04
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2014, 00:12:57 »
Zdar,

bod 1 beru za vyřešený.

2. Co se týče indikátoru klávesnice, tak jde bohužel o bug(chybu) v ubuntu. Pomůže snad popis stejného problému zadejte tedy:
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure xkb-dataMělo by to být řešení alespoň do doby dokud nevyjde oficiální oprava.

3. Numlock je řešený zde , bohužel jste neuvedl všechny způsoby, jenž jste zkoušel. Případně bych vyzkoušel tento postup - Make NumLock turn on automatically.

Pokud byly předešlé verze bezproblémové a funkční, doporučil bych vrátit se zpátky na 12.04.4. Alespoň do té doby, než vyjde opravná verze 14.04.1.
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

zdelen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2014, 12:31:57 »
Děkuji za odpověď.
S tou českou klávesnicí je to zatím vyřešeno. Návrat k verzi 12.04 nechci dělat. Pokud se nevyskytnou další chyby, tak do 14.04.1 budu zapínat. To není neřešitelné, jen nepříjemné.
K NumLock: Ten popisovaný problém není řešením. V adresáři  etc/lightdm je pouze soubor  user.conf a to asi není ten pravý. Když mi to někdo poradil, nechal jsem soubor  při editaci vytvořit a uložit. Počítač se stal nedostupný. Tedy alespoň pro mne. Po přeinstalaci jsem ze stránky s dokumentací 14.04 na serveru www.ubuntu.com našel podobný postup a dopadlo to stejně. Jen s tím, že po marných pokusech z příkazového řádku i ze spuštěného Ubuntu z DVD jsem nakonec spustil řádek a vytvořený  soubor  lightdm.conf smazal a vše zase najíždělo.
Ale ještě jeden problém, na který jsem včera zapomněl:
Při najíždění se před zobrazením obrazovky pro přihlášení na chvilku objeví hláška, někdy dvě:
[13.754017] usb 2/1.6: strong descriptor 0 read error: -22
U druhé je to číslo jiné, a pokud jsem si všiml je jiné při každém startu.
Ale vše funguje, včetně připojených USB zařízení.
No, chyby se pomalu odstraňují a já bádám v knihách a učím se práci v příkazovém řádku, ač nerad. To jsem používal naposledy v éře DOSu.
Děkuji za další radu.

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #3 kdy: 05 Května 2014, 13:23:19 »
Nastavení NumLock v login screen pro 14.04 je popsáno zde : Spuštění numlockx v U 14.04
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

zdelen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 05 Května 2014, 22:24:59 »
Děkuji za pomoc. NumLock tentokrát funguje. Čeština jo a ne. Nevadí, budu s tím počítat a čekat na opravené vydání.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.