JJ, asi grafika, jak píše Rover623. Proč? Pač jsem udělal MemTest86 v 4.20 z tabulky boot a po testu to vyhodilo asi 5 x červené hlášky, ale nevěděl jsem, jak je aktivovat, či smazat. Dal jsem jen "C" což mělo být zřejmě, jak píše Filajs01 CTRL+C (zkusím ještě+ znovu) a nyní vyjel Ubuntu úvodní obrazovka s lištou vlevo, těmi nástroji. Nahoře vlevo opět hláška "System program problem detected" a systém zatuhne, včetně myšky. Uprostřed, ale tedko nově po testu se ukáže Ubuntu částečně hl. okno, avšak místo kvalitní grafiky jen jakési barevné pruhy...
1/ Grafiku zvlášť kartu nemám, jedu na onboard z desky.
2/ Procesor AMD Athlon 64x2 Core 2110 MHz
3/ HD pro Ubuntu je Samsung asi 159 GB
4/ Chipset je AMD K8 IMC (ECC: Disabled)
5/ RAM je 301 MHz (DDR602)
6/ Memory: 2815M
Asi bych měl vrátit na verzi 13.10, ne? Jak to udělat. Nebo, co mi doporučujete? Díky moc, zatím!!
P.S.: Teďko jsem provedl tu operaci s CTRL+C a fakt změna, ale jen částečná.
1/ Start Ubuntu 14.04 jako dosud
2/ Při startu Ubuntu (a ty tečky dole) píše, že Probíhá kontrola disku. Dávám CTRL+C.
3/ Vyjede standardní okno Ubuntu nahopře celá lišta i CS. Vlevo rovněž nástrojová lišta, kurzor je činný.
4/ Načež nahoře v levém rohu vyskočí opět to okno "System program problem detected" a Zrušit/Nahlásit Repor s tím rozdílem, že tedko už jsou tlačítkla aktivní kurzoremn.
5/ Kliknu na Zrušit..., celý Ubuntu zatuhne, včetně myší. Černá obrazovka ale už nevyskočí, AVŠAK v oklně jsou jen barevné pruhy a Ubuntu je stále zatuhlý!