Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lubuntu a nefunkční LAN+grafika po restartu [Vyřešeno]  (Přečteno 1101 krát)

Jan Seidenglanz

• Návštěvník
Lubuntu a nefunkční LAN+grafika po restartu [Vyřešeno]
« kdy: 07 Května 2014, 18:18:04 »
Dobrý Den,už jsem v koncích tak musím vyhledat odbornou pomoc.Dnes po instalaci Virtualboxu a pokusu rozchozeni iTunes (reinstalace) po restartu počítače přestalo fungovat témeř vše-USB,Lan,grafika-nejde vyšší rozlišení než 800/600 a nevim co ještě.Rád bych instaloval nějaký upgrade ale bohužel jsem bez WiFi a Lan a USB též nefunguje.cd-rom v počítači není(aspireone).Prosim poraďte jak tuto prekérku vyřešit.
« Poslední změna: 08 Května 2014, 10:06:28 od Rover623 »

Dano V

• Stálý člen
  • **
Re:Lubuntu a nefunkční LAN+grafika po restartu
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2014, 21:23:02 »
LiveUSB nezaberie? Nejaké výpisy z terminálu(v chorľavom pc) by pomohli. Terminál Ctrl+Alt+T
Pre istotu
Kód: [Vybrat]
lspci
lshw
gedit /var/log/kern.log
gedit /var/log/Xorg.0.logbude toho dosť, tak to vlož za pomoci ikonky # nad smajlíkom  :-\ doprostred [code]výpis sem[/code]

Poprípade ma niekto doplní.
« Poslední změna: 07 Května 2014, 21:25:11 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Jan Seidenglanz

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Května 2014, 22:22:35 »
Bohuzel jsem bez připojeni a nefunguje uz ani mys.kazdopadne prvni příkaz vyjel ale na psaní na tel je toho moc :) druhy příkaz take dlouhý a třetí a ctvrty neni nainstalován .kazdopadne zitra se pokusím nějak zkopírovat nebo vyfotit a poslat.kazdopadne při vypnutí natvrdo to tam píse cosi virtualbox kernel ?pritom je odinstalovany!zatim diky

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2014, 00:07:36 »
Za tie dva príkazy s geditom sa ospravedlňujem, som si to uvedomil až teraz že lubuntu gedit nemá  :-[
skús nejaký textový editor v lubuntu.
Tú hlášku s virtualboxom daj do googlu čo ti vyhodí, alebo ju postni aj sem.
skus ešte či tam niečo neostalo z virtualboxu
sudo apt-get purge virtualbox-\*
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2014, 00:58:03 »
Pravděpodobně jsi to nainstaloval blbě a díky DKMS modulu jsi poškodil jádro, takže ho buď přeinstaluj nebo nahraď za jiné (podle verze distra)

Jan Seidenglanz

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 08 Května 2014, 08:52:33 »
Vyřešeno!Přeinstaloval jsem VirtualBox a vše OK!Děkuji za radu,včera jsem už byl unavenej a hledal jsem v tom něco víc než to bylo!Diky ještě jednou!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.