Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hlavní nabídka v gnome-classic  (Přečteno 1495 krát)

SeriousSam

• Návštěvník
Hlavní nabídka v gnome-classic
« kdy: 13 Května 2014, 09:16:06 »
Zdravím, chtěl bych se zeptat ve kterém konfiguračním souboru je možné editovat položky v hlavní nabídce v Ubuntu 14.04 z rozhraním gnome classic. Položky v hlavní nabídce "Aplikace" je možné upravovat v souboru  /etc/xdg/menus/applications.menu. Zde je ale možné upravovat pouze nabídku nejvyšší úrovně tedy těch položek, které se nacházejí přímo v hlavní nabídce Aplikace.  V tomto konfiguračním souboru je u každé položky v hlavní nabídce je direktiva include  ve které je název souboru  např.  Education.directory ten byl snad měl obsahovat jednotlivé položky v této nabídce, ale není tomu tak. v Souboru /usr/share/desktop-directories/Education.directory je pouze toto:

[Desktop Entry]
Name=Education
Icon=applications-accessories
Type=Directory
X-Ubuntu-Gettext-Domain=gnome-menus-3.0

Zajímalo by mě tedy ve kterém souboru nejspíše .xml je možné odebírat popřípadě přidávat jednotlivé položky, které se nacházejí v podkategoriích hlavní nabídky.  Nepište mi prosím, že se to dá udělat přes  Systémové nástroje -> Preference -> Hlavní nabídka, zajímal by mě totiž ten konfigurační soubor díky.  ;)

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
Re:Hlavní nabídka v gnome-classic
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2014, 10:51:08 »
edit : Sorry. Špatně jsem si to přečetl. Původně jsem ti napsal tu samou cestu, co jsi zmínil.

tohle třeba k něčemu bude : https://developer.gnome.org/menu-spec/ + http://crunchbang.org/forums/viewtopic.php?id=27593
« Poslední změna: 13 Května 2014, 11:08:05 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

SeriousSam

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Května 2014, 11:43:58 »
Díky. Podívám se na to.  :)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 17 Srpna 2014, 14:45:41 »
Aplikace pro organizaci hlavní nabídky mi po povýšení na U14.4 nefunguje. Jednotlivé položky se zobrazí, jdou vypnout či zapnout, ale nejdou přesunovat a kopírovat. Jak na to?

Ubuntu 14.04 Gnome Compiz
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.