Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wiki.ubuntu.cz  (Přečteno 8763 krát)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
wiki.ubuntu.cz
« kdy: 13 Února 2007, 21:45:03 »
V oznámení o srazu ohledně Obč. sdružení Ubuntu proběhla diskuse o wiki, a protože byla v tom vlákně dost offtopic, tak se pokusím hlavní myšlenky převést sem a přidám několik známých, tisíckrát omýlaných pravd a nějaké moje postřehy:

1. Diskutovalo se o vytvoření jakéhosi návodu poskládaného ze současných návodů na wiki. Ten by obsahoval nejdůležitěší informace (instalace, nastavení po instalaci, možná faq...) a byl uvolněn ve formátu pdf (prostě taková "kniha" Jak na Ubuntu :)). Musela by se samozřejmě upravit grafická stránka, vybrat a upravit návody...

2. Stálý nedostatek lidí - wiki se pravidelně věnuje pouze Ripper (občas mám dojem, že nedělá nic jiného :)) a k tomu semtam někdo napíše návod.

3. Návody - základní témata jsou snad pokryta, ale moc toho není a chce to aktualizovat (např. článek o 3D dekstopu je již zastaralý, někdo by se měl ujmout FAQ o sítích a netu adt..., napsal jsem jen věci, o kterých vím).

4. Trochu povědomosti o wiki u začátečníků by neškodilo, zdá se mi, že ji moc nečtou...

PS: Snad mě Ripper neroztrhá, ale spíš doplní :).

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2007, 22:53:53 »
5. Mohl by jste treba nikdy apelovat na spravce serveru, aby se opravila ta cast v pythonu ktera ma nastarost makro [[TableOfContents([maxdepth])]], ktere je velmi dlouho ve stavu, ze krom vytvoreni obsahu doplnuje i nadpis, ale v anglickem jazyce a vzhledem k tomu, ze tak tomu nebylo ze zacatku wiki, tak existuji na strankach jako treba http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce_instalac%C3%AD u obsahu jak text "Obsah" tak text vygenerovany macrem "Contents".

PS: To jenom kdyby jste nevedeli co resit, kazdopadne opravit takovou kravinu je otazka par minut, ale je mi to fuk.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2007, 22:57:08 »
2. taky bych třeba něco napsal i když nejsem zrovna guru... KDevelop a QT designer mě zajímá třeba... je to hezký že se dá psát na wiki po registraci, ale i tak je to celkem dost brutální co se týče těch tagů...brrrrrr

Jinak celej ten návod v pdf by se i hodil ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2007, 22:58:40 »
Citace: ViPEr*CZ*
ale i tak je to celkem dost brutální co se týče těch tagů...brrrrrr
Nevidím na tom nic složitého, nemusíš vytvářet žádné grafické superdílo, stačí pár základních věcí a je to.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #4 kdy: 13 Února 2007, 23:01:13 »
No tak to tam nahodím a on to někdo pak třeba upraví... chtěl bych tam hodit KDevelop instalaci včetně compilátoru. Další QT assistent a designer instalace. A dál jak to použít na vygenerování nějakého základního kódu. Časem pak i něco záludnějšího z mých postřehů třeba.

PS: daj se tam nějak zasílat obrázky?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #5 kdy: 13 Února 2007, 23:15:26 »
daj se tam nějak zasílat obrázky?
Klikni na prilohy a pridej prilohu a nasledne na te strance ke ktere si pridal prilohu (obrazek) staci jen dat attachment:nazevprilohy.koncovka

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #6 kdy: 13 Února 2007, 23:17:42 »
Citace: mibo
daj se tam nějak zasílat obrázky?
Klikni na prilohy a pridej prilohu a nasledne na te strance ke ktere si pridal prilohu (obrazek) staci jen dat attachment:nazevprilohy.koncovka
Jdu to vyzkoušet... ;)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #7 kdy: 13 Února 2007, 23:49:53 »
Teď mě ještě napdla jedna věc - hodně návodů je psaná pro Gnome a začátečníci, kteří mají KDE, jsou často zmateni, takže by to chtělo buď udělat návody obecné pro KDE/Gnome/XFCE nebo udělat návod dvojitý - pro Gnome a KDE zvlášť.

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #8 kdy: 14 Února 2007, 00:01:39 »
Citace: vojtech.t
Teď mě ještě napdla jedna věc - hodně návodů je psaná pro Gnome a začátečníci, kteří mají KDE, jsou často zmateni, takže by to chtělo buď udělat návody obecné pro KDE/Gnome/XFCE nebo udělat návod dvojitý - pro Gnome a KDE zvlášť.
Neber to jako rejp jen obecne sem si vsim jak se tu od te schuze furt vyklada, co jako je potreba a tak, ale tak trochu z praxe to je vsechno hrozne hezke co by kdyby, jak by a jak to vsechno provedeme a zaridime, ale at si da kazdej na foru zavazek nastudovat jedno tema ktereho zajima a rozepise na wiki  a i kdyby jich par nastudovalo neco dvakrat tak pri 3425 uzivatelich wiki do par dni slozi server svou velikosti :D.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #9 kdy: 14 Února 2007, 00:13:59 »
Já se budu teď trochu vychloubat a obhajovat - já sice kecám, jak je co potřeba, ale na wiki jsem pár věcí udělal a udělal bych klidně i tu konverzi pro KDE, ale nemám ho a nikdy jsem v něm nedělal, takže to je nad moje síly.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #10 kdy: 14 Února 2007, 00:15:54 »
Tak už jsem nahodil ten KDevelop.... tak zas příště něco dalšího.... snad to bude k něčemu ok....

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #11 kdy: 14 Února 2007, 00:20:35 »
Já se budu teď trochu vychloubat a obhajovat - já sice kecám, jak je co potřeba, ale na wiki jsem pár věcí udělal a udělal bych klidně i tu konverzi pro KDE, ale nemám ho a nikdy jsem v něm nedělal, takže to je nad moje síly.
JJ rikal jsem obecne, ja taky hodne nakecam nez neco udelam, cim to ze je to mnohem lehci, ale proste obecne upozornuji na beznou vec, ze naplanovat lze zde i treba let na mesic a ja mam obzvlaste za sebou uz dost pracovnich schuzi, abych mel k vlkolepym planum neduveru.

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #12 kdy: 14 Února 2007, 00:25:23 »
Tak už jsem nahodil ten KDevelop.... tak zas příště něco dalšího.... snad to bude k něčemu ok....
mozno bych v tom seznamu g++ i make nahradil metabalikem build-essential

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #13 kdy: 14 Února 2007, 00:29:21 »
No tuším že make je v základní instalaci ale g++ ne... takže ona je docela otázka co tam vlastně napsat...

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #14 kdy: 14 Února 2007, 00:36:31 »
ty jo nevim ale ja bych typoval ze neni prinejmensim ubuntu-minimal,standart ani desktop ho neobsahuji a tak si tipnu ze v zakladu neni

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #15 kdy: 14 Února 2007, 00:43:24 »
Tak to se divím... bych předpokládal kompilátor standardním vybavením... spousta věcí se dodává ve zdrojákách... ;)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #16 kdy: 14 Února 2007, 10:02:11 »
Citace: mibo
JJ rikal jsem obecne, ja taky hodne nakecam nez neco udelam, cim to ze je to mnohem lehci, ale proste obecne upozornuji na beznou vec, ze naplanovat lze zde i treba let na mesic a ja mam obzvlaste za sebou uz dost pracovnich schuzi, abych mel k vlkolepym planum neduveru.
Jasně také znám, ale tohle nemělo znamenat jen plánování, ale taky seznámení s tím, co je potřeba udělat - protože je tu hodně uživatelů, kteří by byli schopni něco pro wiki udělat, ale třeba ani neví, že je něco potřeba.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #17 kdy: 14 Února 2007, 10:24:48 »
Jo jo třeba mě to trochu nakoplo... už tam máte druhej návod a to je Qt3 designer včetně assistantu. Teď tam hodím zákly používání ještě těchto good a free softíků. Jo a taky jsem nikde nenašel na wiki jak rozchodit GPRS připojení přes mobilní telefon + kabel. Tak to když tak přihodím....mám to sice odzkoušené jen na nokii N70 a O2 síti, ale myslím že to pojede přes všechny founy co se připojujou pomocí kablu a CZ operátora.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #18 kdy: 14 Února 2007, 15:25:35 »
Našla by se nějaká dobrá duše, která má KDE a tohle doplnila?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #19 kdy: 14 Února 2007, 16:28:10 »
Našla by se nějaká dobrá duše, která má KDE a tohle doplnila?
Dík, i když nevím komu :).

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
wiki.ubuntu.cz
« Odpověď #20 kdy: 14 Února 2007, 16:30:27 »
;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.