Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje prehravanie DVD  (Přečteno 3024 krát)

vceliak

• Návštěvník
Nefunguje prehravanie DVD
« kdy: 14 Února 2007, 11:19:05 »
Ahojte, potrebujem pomoc. Som uplny zaciatocnik, vcera som si nainstaloval Ubuntu 10. Vsetko je super, nadherne a plynule, dokonca som podla navodu spojazdnil aj pristup na NTFS (a to je fakt uspech, vyfajcil som asi 20 cigariet :-))), ale problem nastal ked som si chcel pustit DVD film.... skusam akykolvek prehravac ale pri spusteni prehravaca napr. Totem, sa dvd nacita, roztoci a potom sa program zavrie... neviem co mam urobit, aby to funguvalo, prosim pomozte mi, ci tam treba nejaky kodek, alebo nieco... fakt neviem, skusite to vysvetlit uplnej lame? Mam NB Toshiba Satellite, a mechanika dvdrw asi Matschusita ci ako sa to pise... vo Windows mi to funguje uplne perfektne, rad by som bol aby to rovnako fungovalo aj v Ubuntu, lebo sa chcem MS zbavit uplne.. dik za rady

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 14 Února 2007, 11:20:59 »

vceliak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Února 2007, 12:03:38 »
dakujem za radu, ale zial ani po nainstalovani podla navodu mi to nefunguje, treba este nieco nastavit priamo v prehravaci?

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 15 Února 2007, 12:19:31 »
Musí to jít. Pečlivě si to přečtěte a pečlivě instalujte. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Starejbar

• Aktivní člen
  • *
    • Starejbar
« Odpověď #4 kdy: 15 Února 2007, 14:06:35 »
Zkus tohle Navod jak nastavit Edgy po instalaci, všetně instalace kodeků. Funguje mi to s tím bez problémů.
« Poslední změna: 21 Ledna 2009, 04:14:11 od Anna Taliánová »
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

vceliak

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Února 2007, 16:20:53 »
Vsetky tieto postupy som vyskusal, kadejake kodeky uz mam nainstalovane... skor si myslim, ze je problem niekde inde... mne nehlasi ziadne chyby, napr. si pustim Totem (uz tam je aj to -xine), zobrazi sa mi nazov dvd, roztoci sa mechanika, na chvilu modry obrazok namiesto videa a vypne sa, pricom disk sa chvilu este toci, uz som bezradny a pomaly to vzdavam...

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #6 kdy: 15 Února 2007, 16:46:25 »
libdvdread3 nainstalovano?
libdvdcss2 nainstalovano?

vceliak

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Února 2007, 11:27:30 »
ano, aj tieto dve veci mam nainstalovane, stale to nefunguje.. ci uz original alebo "zalozne" dvd.... existuje niekde nejaka moznost, kam by som mohol zaniest NB, nech mi na to pozru? V Prahe.....? Alebo vzdialena pomoc, kde sa niekto napoji na moj system a pozrie to?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #8 kdy: 16 Února 2007, 11:32:58 »
Zkus ještě nainstalovat VLC Media Player - ten přehraje snad všechno na světě :) a jestli ani ten nic, tak netuším...

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #9 kdy: 16 Února 2007, 11:34:32 »
Citace: vceliak
ano, aj tieto dve veci mam nainstalovane, stale to nefunguje.. ci uz original alebo "zalozne" dvd.... existuje niekde nejaka moznost, kam by som mohol zaniest NB, nech mi na to pozru? V Prahe.....? Alebo vzdialena pomoc, kde sa niekto napoji na moj system a pozrie to?
Klidne se muzete zastavit u me v praci, podivame se na to. Ozvete se mi na email.

Starejbar

• Aktivní člen
  • *
    • Starejbar
« Odpověď #10 kdy: 16 Února 2007, 14:17:58 »
Citace: vojtech.t
Zkus ještě nainstalovat VLC Media Player - ten přehraje snad všechno na světě :) a jestli ani ten nic, tak netuším...
Já i na DVD používám MPlayer a nemám žádný problém. Nemůže to být vnastavení grafické karty?
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.