Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak přidám spouštěč do nabídky? [vyřešeno]  (Přečteno 1619 krát)

Ventero

• Závislák
Jak přidám spouštěč do nabídky? [vyřešeno]
« kdy: 14 Června 2014, 17:26:09 »
Vlevo dole na panelu je obdobné tlačítko jako ve Win "Start" a tam je nabídka. Je to to, čemu se říká "dash" ?

A jak do této nabídky dostanu spouštěč další aplikace ? V návodu je jen popis, jak udělat spouštěč na plochu.

Děkuji za trpělivost.
« Poslední změna: 22 Června 2014, 09:42:21 od Tracer »
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:Jak přidám spouštěč do nabídky?
« Odpověď #1 kdy: 14 Června 2014, 17:41:12 »
V aplikacích se automaticky zobrazí spouštěče umístěné v /usr/share/applications/, a ~/.local/share/applications/, pokud nemají ve vlastnostech určeno, že se mají zobrazovat pouze v jiném desktopovém prostředí.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2014, 18:31:00 »
V aplikacích se automaticky zobrazí spouštěče umístěné v /usr/share/applications/, a ~/.local/share/applications/, pokud nemají ve vlastnostech určeno, že se mají zobrazovat pouze v jiném desktopovém prostředí.

A jak ví pod kterou kategorii  (kancelář, grafika apod.) se zařadit? Jinak jsem hledal a hledal a složku s názvem ".local" jsem nikde nenašel - kde je?

A přidat spouštěč aspoň na panel ? Vedle firefoxu, správce a ikony pro hromadnou minimalizaci.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 14 Června 2014, 19:24:30 »
Kategorii má samozřejmě napsanou v tom spouštěči, jako všechno ostatní. Koukni se do nějakých spouštěčů v /usr/share/applications/ a třeba ti to dojde. Adresáře s tečkou na začátku jsou tzv. skryté, takže je file manager normálně nezobrazuje, pokud mu to v nastavení zobrazení nepřikážeš.

Ventero

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 18 Června 2014, 10:13:32 »
Měls pravdu. Kouknul jsem na pár zápisů a do nabídky si už taky spouštěč přidám.

Jenom mě udivuje, že v adresáři "~/.local/share/applicattions/ nejprve spouštěče z nabídky nebyly a vždy se tam nějaký objevil, až když jsem z nabídky něco spustil nebo otevřel něčeho vlastnosti. Mimo toho tam zas byl asi pětkrát nějaký soubor asociován s aplikací, kterou jsem doinstalovával a která nebyla zahrnuta do nabídky. Nevím, jestli tam ty soubory můžu smazat.

Ale na co jsem nepřišel, jak přidat spouštěč do levé části hlavního panelu vedle tlačítka s nabídkou (ve Win - panel snadného spuštění).

Edit: Taky už přišel ...
« Poslední změna: 20 Června 2014, 21:49:35 od Tracer »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.