Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozdil mezi live a install behem 6.10 i386 edgy  (Přečteno 1606 krát)

oards

• Návštěvník
Rozdil mezi live a install behem 6.10 i386 edgy
« kdy: 14 Února 2007, 14:57:09 »
Je to komplexnejsi problem, nevim kam s tim, takze jsem vybral "obecne":

DVD Ubuntu 6.10 i386 edgy
Problemy:
1)Pokud poustim jako LIVE cd, povede se spustit tak jednou z 10ti pokusu, v tech zbylych dojde k vypisu chyby /bin/sh: can't acces tty; jobs control turned off".

Pokud se spusti, nabiha normalne s ukazatelem "nacitani" treba jak ve winxp, LIVE CD pak funguje temer dokonale, muzu si doinstalovat programy, zmenit nastaveni, pridat tiskarnu..., proste naprosto bez problemu a bez hesel.

2)Dam instalaci, bez problemu nainstaluju, zadam jmeno a heslo pro uzivatele. System spoustim, a! prvni problem, spousteni bezi najednou v grafickym modu na nejakych podezrelych 59Hz, coz muj monitor odmita zobrazit, takze zhasne az do nacteni prihlaseni . Ale system se nacte a ja se prihlasim jako uzivatel.

3)cokoliv chci nainstalovat, tak to po me chce adm. heslo, kdyz zadam prazdnou sekvenci, tak se stale toci dokola, vyresil jsem tim, ze jsem zadefinoval heslo pro root. (ale skutecne to tak ma byt? nemelo by to fungovat i bez hesel, kdyz uzivatel ma mit admin. prava??)

4)Kdyz uz by teda heslo bylo vyreseny a chci cokoliv nainstalovat, tak me to pozada o vlozeni zdroje: inst. CD s Ubuntu. Vlozim DVD a system ho nadetekuje jako "prazdny disk DVD" a timpadem opet nic nenainstaluju. (Externi zdroje pomineme, zajimalo by me hlavne, jaktoze mi vlozeny instalacni DVD bere jako prazdny disk? Disk je jinak normalne funkcni a jine CD mi system take nacte vporadku)

Takze: Je mozny, ze bych mel spatnou verzi DVD, spatne vypaleny obraz? (MD5 vporadku).
Nebo spatna instalace?
Hlaska  /bin/sh: can't acces tty; jobs control turned off" se na forech objevuje casto an pomerne rozlicnych pocitacovych sestavach, ale co to znamena a jak na to jsem nikde nenasel.
Proc to ale v LIVE modu bezi temer dokonale a po instalaci nepouzitelne?
A proc po instalaci nabihani systemu bezi v prapodivnem obr.modu na 59Hz? Ale pocitam, ze tohle pujde nejak nastavit.
Jestli mate nekdo odpoved na nekterou otazku, dopredu dekuji za vas komentar.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 14 Února 2007, 15:01:17 »
Bohuzel jsme se nedozvedeli nic o hardwaru, na ktery je Ubuntu instalovano. Napiste presny typ zakladni desky, verzi BIOSu, typ procesoru, graficke karty, zkratka co nejvice informaci.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 14 Února 2007, 15:13:36 »
Citace: oards
3)cokoliv chci nainstalovat, tak to po me chce adm. heslo, kdyz zadam prazdnou sekvenci, tak se stale toci dokola, vyresil jsem tim, ze jsem zadefinoval heslo pro root. (ale skutecne to tak ma byt? nemelo by to fungovat i bez hesel, kdyz uzivatel ma mit admin. prava??)
.
Nemáte administrační práva - nejste administrátor, administrátor je root, vy si pouze můžete na čas udělit admin. práva pomocí funkce sudo - viz http://wiki.ubuntu.cz/Root_sudo

oards

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Února 2007, 15:18:35 »
Prominte, omylem jsem si sestavu vymazal, takze tady je:

MSI KT400 + Athl 1800XP
Ati All-in-Wonder 9000
SB Live, ethernet, DVD-RW, Seagate 160GB

Tot vse.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #4 kdy: 14 Února 2007, 15:29:21 »
Citace: oards
1)Pokud poustim jako LIVE cd, povede se spustit tak jednou z 10ti pokusu, v tech zbylych dojde k vypisu chyby /bin/sh: can't acces tty; jobs control turned off".
Mohlo by se jednat o tento problem.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.