Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nvidia ovladač na notebooku  (Přečteno 2825 krát)

capouch

• Návštěvník
Nvidia ovladač na notebooku
« kdy: 14 Února 2007, 15:52:29 »
Zdravím, omlouvám se že sem opět tahám téma ovladač Nvidia, pročetl jsem jich tady hodně ale odpověď jsem nenašel. A mimochodem zkouším Linux týden tak se mi nesmějte jestli se ptám blbě :)

Takže při instalaci na desktop je všechno v pořádku, pokud na notebook tak ne,v PC mám Nvidii normálně zasunutou v PCIe slotu kdežto v notebooku je integrovaná v desce 6100 go, možná to je důvod, nevím, instaluji podle návodů tady http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4153  i tady http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9_karty_NVIDIA?highlight=%28nvidia%29.

Hlásí mi to pořád direct rendering no, pokud restartuju tak mě to místo přihlašovací obrazovky hodí do černý obrazovky. pak jsem tady našel že musím ještě napsat
Kód: [Vybrat]
sudo nvidia-glx-enableale to mi vypíše
Error: unable to load nvidia kernel driver! Be sure to have installed the nvidia driver for your running kernel!Neptal bych se, ale jedinej odkaz kterej sem tady na fóru našel je tenhle http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4730 a tam jsem jaksi nezjistil jak to dotyčný vyřešil. Takže co to po mě chce za ovladač? Podle návodů všude kolem by to mělo fungovat a jak jsem napsal na desktopu to i funguje. Ještě snad že na výpisu lspci vypadá grafika takto
00:05:0 VGA compatible controller: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a2)Dík za jakoukoliv radu, nechci aby mě takováhle základní věc odradila hned na začátku mýho linuxsnažení.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 14 Února 2007, 16:04:26 »
A jste si jistý, že jste ten ovladač nainstaloval správně, že jste nevynechal žádný z těch bodů?

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 14 Února 2007, 16:06:24 »
Podívejte se do synapticu, jestli tam je zaškrtnuto, že je instalován? Co máte za NTB?

capouch

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Února 2007, 16:12:48 »
Mám MSI M670 je tam nvidia 6100 go. Jednou jsem instaloval podle jednoho návodu a nic, potom podle druhého a výsledek stejný, pro jistotu jsem přeinstalovával Ubuntu abych měl vždy defaultní nastavení. v synapticu nevím co přesně má být zaškrtnuto, ale mám zaškrtnuto nvidia-glx , nvidia-kernel-common , nvidia-kernel-source

capouch

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Února 2007, 17:54:00 »
ještě jsem vyzkoušel jednu věc a to stáhnout ovladače z nvidia.com, spustil jsem instalaci která po chvíli skončila hláškou

ERROR: You do not appear to have libc header files installedon your system. Please install your distribution's libc development package.

Tomu jsem taky nějak bohužel neporozuměl, ale zas až tolik mi to nevadí jako spíš proč to nejde nahodit způsoby popsanými v tomto fóru, podle zdejších návodů není zmínka o nutnosti stahování ovladačů přímo z nvidie.

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #5 kdy: 15 Února 2007, 15:11:40 »
Ja mám tiez nVidia 6100. Skús toto:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=6060
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

capouch

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Února 2007, 15:58:29 »
Dík, zkusil jsem to a k mýmu úžasu se objevilo logo Nvidia, dokonce i direct rendering: yes, ale zase se nemůžu přepnout do konzoly ctrl+alt+F1-6 zamrzne obrazovka, do půlky jsou nějaký obdélníčky a spodek je černej, pomůže jenom vypnutí tlačítkem. Sice mi to nenastavilo rozlišení 1280x800, ale to už tady podle nějakýho návodu snad dám dohromady, ale proč mě to nepustí do konzoly?

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #7 kdy: 16 Února 2007, 18:34:14 »
Do konzoly to nepustí ani mňa :) Ale mne to nechýba. Používam grafický terminál.
To rozlíšenie nastavíš pomocou príkazu gtf. Vyhľadaj si to tu vo fore. Je to popísané aj v návode pre inštaláciu 6.10.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

capouch

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 16 Února 2007, 20:19:06 »
Asi to bude rozlišením, zkusil jsem to upravit dle tohoto http://wiki.ubuntu.cz/Vy%C5%A1%C5%A1%C3%AD_rozli%C5%A1en%C3%AD_na_konzoli zkouším postupně měnit ty čísla, některý mě do konzole pustěj takže na to to rozlišení má vliv.

capouch

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 16 Února 2007, 20:23:42 »
akorát tam nejde nastavit 1280x800 asi proto to zlobí, ale když nastavim 640x480 tak je vše OK co se týče konzole, akorát při vypínání a startování PC je to logo Ubuntu rozmazaný nebo v nepřirozených barvách, možná proto že chybí kód na to moje rozlišení...

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #10 kdy: 17 Února 2007, 10:18:46 »
Ja používam 1280x800 a to rozmazanie sa mi vyriešilo updatom BIOSu.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.