Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Levnou grafickou kartu pro kancelářský počítač  (Přečteno 2929 krát)

Malder

• Návštěvník
Levnou grafickou kartu pro kancelářský počítač
« kdy: 12 Července 2014, 13:00:39 »
Zdravim,
Mám tento počítač: http://demo.hostshop.cz/pocitace-c29/hp-pro-3120-mt-intel-e5500-i27/
Je starý cca 4 roky. Hry nehraji, takže mi postačí levná grafická karta, jen aby mi běželo Unity hladce.
Co říkáte na tuhle: http://www.czc.cz/msi-n210-tc1gd3h-lp/148310/produkt?q-category-id=9ht0msjf58gnva96n24a7t1057&q-c-0-f_26628780=sPCI-Express+2.0 ? O hardware se nějakou dobu nezajímám, takže doufám že by mi mohla chodit dobře i na open-source ovladačích v Ubuntu 14.04.
« Poslední změna: 12 Července 2014, 13:24:46 od Malder »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re:Levnou grafickou kartu pro kancelářský počítač
« Odpověď #1 kdy: 14 Července 2014, 11:15:13 »
Všeobecně Nvidia by neměl být problém. Ovšem nemám vyzkoušené svobodné ovladače, ale používám ty od Nvidie. Vždy můžete produkt vrátit bez udání důvodu do 14-dní.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 14 Července 2014, 12:00:19 »
A ta interní GMA X4500HD co už máš ti nestačí?

Jinak s Nvidia by jsi neměl narazit na žádný problém.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Malder

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Července 2014, 13:25:12 »
Všeobecně Nvidia by neměl být problém. Ovšem nemám vyzkoušené svobodné ovladače, ale používám ty od Nvidie. Vždy můžete produkt vrátit bez udání důvodu do 14-dní.

Taky pravda.

A ta interní GMA X4500HD co už máš ti nestačí?

Jinak s Nvidia by jsi neměl narazit na žádný problém.

Ne, je to bída, jak Unity tak Gnome se trhaj a je to na hraně použitelnosti. Mám jednu starší grafiku, ATI Radeon X1600 která se přehřívá, ale zkusil jsem jí. Tu chvilku než se přehřála to ta prostředí dost zrychlila.

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 16 Července 2014, 14:05:00 »
Já ji mám, je v pohodě, jede v pohodě i na svobodné ovladače. Chlazení je taky dobré, jen neber tu co máš v profilu, označenou jako LP (Low Profile), má nízký chladič a zbytečně hřeje

Malder

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Července 2014, 21:18:12 »
Já ji mám, je v pohodě, jede v pohodě i na svobodné ovladače. Chlazení je taky dobré, jen neber tu co máš v profilu, označenou jako LP (Low Profile), má nízký chladič a zbytečně hřeje
Díky za info i za radu. Šlo mi hlavně aby chodila bezproblémově na svobodný ovladače. V PC je hned u ní větrák co odvádí z bedny teplo ven, takže s tím nejspíš mít problémy nebudu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.