Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: stm32 Vl discovery  (Přečteno 3467 krát)

oraf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
stm32 Vl discovery
« kdy: 17 Červenec 2014, 20:37:03 »
nemate nekdo zkusenosti s programovanim ST32 vl discovery ARM kitem od ST pod linuxem mam ubuntu a nejak netusim v cem psat, a hlavne jak to pak nahrat do kitu , popripade zkusit zdali vubec komunikuje predem diky

mk33

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 300
    • Zobrazit profil
Re:stm32 Vl discovery
« Odpověď #1 kdy: 17 Červenec 2014, 21:09:29 »
V poslední době jsem řešil něco podobného. Tady jsem kdysi sepsal návod http://www.abclinuxu.cz/clanky/linux-a-mcu-stellaris-arm-cortex-m3#!/-1/. SIce je to trošku maso všechno ponastavovat a případně debugger v konzoli, ale chodilo to. Teď jsem skončil, ale na widlích, člověk je už nějaký líný a zvyklí používat různý IDE. Zkoukni schválně video na stránce http://www.coocox.org/CooCox_CoIDE.htm, je to free a docela vymáklý a možná tam používají stejnou desku co máš.
začínám tak trpělivost a pevné nervy :-) since  21. Listopad 2006
-------------------------------------------------------------------------
|Aopen MX4SGI-4DN2|P4 2,8GHz HT|2x512MB RAM|ATI 9550|Linux Mint 9 Isadora|  |Asus P4B533|P4 1,8GHz|3x256 MB RAM|ATI 7500|Ubuntu 7.04|  |IBM Thinkpad T40p|Ubuntu 9.04|  |Lenovo Thinkpad T61|Linux Mint 9 Isadora|Lenovo Thinkpad T410|Linux Mint 13

oraf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
Re:stm32 Vl discovery
« Odpověď #2 kdy: 17 Červenec 2014, 23:00:09 »
jot o vypada docela ale to je pro Windows? nepletu-li se. nejake GUI pro linux by bylo super, zkousel jsem laborovat s qstlink2 a nedari se mi pripojit deska

mk33

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 300
    • Zobrazit profil
Re:stm32 Vl discovery
« Odpověď #3 kdy: 18 Červenec 2014, 07:45:03 »
Nemám to osobně vyzkoušený ale do eclipsu je nějaký arm plugin.
http://gnuarmeclipse.livius.net/blog/

Tady pak nějaký 3 videa jak to rozchodit.
https://www.youtube.com/watch?v=HKX12hJApZM
začínám tak trpělivost a pevné nervy :-) since  21. Listopad 2006
-------------------------------------------------------------------------
|Aopen MX4SGI-4DN2|P4 2,8GHz HT|2x512MB RAM|ATI 9550|Linux Mint 9 Isadora|  |Asus P4B533|P4 1,8GHz|3x256 MB RAM|ATI 7500|Ubuntu 7.04|  |IBM Thinkpad T40p|Ubuntu 9.04|  |Lenovo Thinkpad T61|Linux Mint 9 Isadora|Lenovo Thinkpad T410|Linux Mint 13

oraf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
Re:stm32 Vl discovery
« Odpověď #4 kdy: 18 Červenec 2014, 11:47:40 »
parada , Eclipse by sel a jak pak probiha cast nahravani programu do Kitu?

mk33

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 300
    • Zobrazit profil
Re:stm32 Vl discovery
« Odpověď #5 kdy: 18 Červenec 2014, 20:29:22 »
propojim desku s pc pres usb kabel k ovladani a natahnuti programu pak program openocd.


sudo openocd -f config.cfg


pres telnet  pak zadam nasledujici prikazy


telnet localhost 4444


prikazy pro nahrati programu (zdroj http://www.embeddedheaven.com/openocd-cotex-m3-lm3s8962-tutorials.htm)

tam@pc:~$ telnet localhost 4444
Trying ::1...
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
Open On-Chip Debugger
> ls
Runtime error, file "command.c", line 469:
    Unknown command: ls
> reset halt
JTAG tap: myCortex.cpu tap/device found: 0x3ba00477 (mfg: 0x23b, part: 0xba00, ver: 0x3)
target state: halted
target halted due to debug-request, current mode: Thread
xPSR: 0x01000000 pc: 0x00000a1c
> wait_halt
> flash probe 0
flash 'stellaris' found at 0x00000000
> flash erase_sector 0 0 255
erased sectors 0 through 255 on flash bank 0 in 0.787241s
> sleep 200
> flash write_image uart_echo.bin
not enough working area available(requested 8192, free 4056)
not enough working area available(requested 4096, free 4056)
Algorithm flash write 512 words to 0x0, 533 remaining
Algorithm flash write 21 words to 0x800, 21 remaining
wrote 2132 byte from file uart_echo.bin in 0.318710s (6.532683 kb/s)
> reset run
JTAG tap: myCortex.cpu tap/device found: 0x3ba00477 (mfg: 0x23b, part: 0xba00, ver: 0x3)
AHBAP Cached values: dp_select 0x10, ap_csw 0xa2000002, ap_tar 0xe000edf0
SWJ-DP OVERRUN - check clock or reduce jtag speed
Read MEM_AP_CSW 0x23000040, MEM_AP_TAR 0x0


obsah config.cfg

#daemon configuration
telnet_port 4444
gdb_port 3333
#interface
interface ft2232
#ft2232_device_desc "Stellaris Evaluation Board"
ft2232_layout evb_lm3s811
ft2232_vid_pid 0x0403 0xbcd9
jtag_speed 6
# reset scheme
reset_config srst_only separate
#jtag scan chain
#format L IRC IRCM IDCODE (Length, IR Capture, IR Capture Mask, IDCODE)
jtag newtap myCortex cpu -irlen 4 -ircapture 1 -irmask 0xf
#target configuration
target create myCortex.cpu cortex_m3 -endian little -chain-position myCortex.cpu -variant lm3s
# 4k working area at base of ram
myCortex.cpu configure -work-area-virt 0 -work-area-phys 0x20000000 -work-area-size 0x1000 -work-area-backup 0
#flash configuration
flash bank stellaris 0 0 0 0 0

začínám tak trpělivost a pevné nervy :-) since  21. Listopad 2006
-------------------------------------------------------------------------
|Aopen MX4SGI-4DN2|P4 2,8GHz HT|2x512MB RAM|ATI 9550|Linux Mint 9 Isadora|  |Asus P4B533|P4 1,8GHz|3x256 MB RAM|ATI 7500|Ubuntu 7.04|  |IBM Thinkpad T40p|Ubuntu 9.04|  |Lenovo Thinkpad T61|Linux Mint 9 Isadora|Lenovo Thinkpad T410|Linux Mint 13

oraf

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
Re:stm32 Vl discovery
« Odpověď #6 kdy: 18 Červenec 2014, 23:10:24 »
nevim co delam zle ale pri zadani openocd mi vypise chybu :
Kód: [Vybrat]
sudo openocd -f config.cfg
[sudo] password for ondra:
Open On-Chip Debugger 0.7.0 (2013-10-22-08:31)
Licensed under GNU GPL v2
For bug reports, read
http://openocd.sourceforge.net/doc/doxygen/bugs.html
Info : only one transport option; autoselect 'jtag'
Runtime Error: config.cfg:9: invalid command name "jtag_speed"
in procedure 'script'
at file "embedded:startup.tcl", line 58
at file "config.cfg", line 9

petus

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
Re:stm32 Vl discovery
« Odpověď #7 kdy: 17 Srpen 2014, 10:31:01 »
Ubuntu 11.10 (x86) s Gnome,Lenovo G550 :-)
http://www.chiptron.wz.cz