Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wacom tablet - pokrocile nastavenie  (Přečteno 3159 krát)

memnon.rhodes

• Návštěvník
Wacom tablet - pokrocile nastavenie
« kdy: 27 Července 2014, 10:00:01 »
Ahojte,
kupil som si graficky tablet Wacom Intuos Pen&Touch Small, ked som ho pripojil tak mi začal pekne fungovať :). Pero funguje super ale potreboval by som nastaviť aj tablet - mám tam 4 tlačítka a neviem akým spôsobom sa tam pridávaju príkazy (napr. Alt, Ctrl...).
Po prípadne či je možné pre každú aplikáciu nastaviť vlastný profil.
Vo Windowse mám možnosť toto nastaviť ale v Ubunte môžem nastaviť len citlivosť a tlačidka na pere...

Za dobré rady vopred ďakujem :)
Notebook: Lenovo, Intel® Core™ i7 2.20GHz, 8GB RAM,  NVIDIA GeForce GT 645M, Ubuntu 14.04LTS a Widows 8 :)

regine

• Stálý člen
  • **
www.wacom.com
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2014, 19:58:51 »
Jdi přímo na Wacom stránky. Mám starší typ a pro mne tam měli .deb balíček pro nastavení.
Ubuntu 16.04 LTS 32bit, 22.04 LTS, 24.04 LTS

memnon.rhodes

• Návštěvník
Re:www.wacom.com
« Odpověď #2 kdy: 31 Července 2014, 11:28:04 »
Jdi přímo na Wacom stránky. Mám starší typ a pro mne tam měli .deb balíček pro nastavení.
Tam som bol našiel som tam len ovladace pre Windows a Mac... :(
http://us.wacom.com/en/support/drivers/
« Poslední změna: 31 Července 2014, 11:30:31 od memnon.rhodes »
Notebook: Lenovo, Intel® Core™ i7 2.20GHz, 8GB RAM,  NVIDIA GeForce GT 645M, Ubuntu 14.04LTS a Widows 8 :)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Wacom tablet - pokrocile nastavenie
« Odpověď #3 kdy: 31 Července 2014, 12:04:34 »
V 14.04 mi mapování tlačítek funguje už klikací cestou přímo v nastavení předinstalovaným v základu Ubuntu (v 12.04 mapování sice taky bylo klikací cestou ale ještě u mého tabletu nefungovalo), zrovna včera jsem tablet půjčit tak nemohu ukázat screeny. :-\

Jinak hezky je to třeba popsáno zde kde je i ukázka jak nastavit tlačítka hezky ručně, obdobně jsem to používal před tím i já.
http://ragnarb.com/configuring-wacom-cintiq-13hd-with-ubuntu-14-04/

Já to používal jen velmi zřídka tak jsem to měl jen jeden příkaz do terminálu a měl jsem tlačítka nastavené.
Kód: [Vybrat]
xsetwacom set "Wacom Bamboo pad" button1 "core key CONTROL" | xsetwacom set "Wacom Bamboo pad" button2 "core key SHIFT" | xsetwacom set "Wacom Bamboo pad" button3 "core key Delete" | xsetwacom set "Wacom Bamboo pad" button4 "core key Enter"
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

memnon.rhodes

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Července 2014, 22:13:54 »
V 14.04 mi mapování tlačítek funguje už klikací cestou přímo v nastavení předinstalovaným v základu Ubuntu (v 12.04 mapování sice taky bylo klikací cestou ale ještě u mého tabletu nefungovalo), zrovna včera jsem tablet půjčit tak nemohu ukázat screeny. :-\

Jinak hezky je to třeba popsáno zde kde je i ukázka jak nastavit tlačítka hezky ručně, obdobně jsem to používal před tím i já.
http://ragnarb.com/configuring-wacom-cintiq-13hd-with-ubuntu-14-04/

Já to používal jen velmi zřídka tak jsem to měl jen jeden příkaz do terminálu a měl jsem tlačítka nastavené.
Kód: [Vybrat]
xsetwacom set "Wacom Bamboo pad" button1 "core key CONTROL" | xsetwacom set "Wacom Bamboo pad" button2 "core key SHIFT" | xsetwacom set "Wacom Bamboo pad" button3 "core key Delete" | xsetwacom set "Wacom Bamboo pad" button4 "core key Enter"

Super už mi to funguje... ďakujem :)

Prave som si všimol ale, že mi to začalo robiť problémi pri prechode na "klasickú myš" . Robím v Blenderi pomocou tableta tak to funguje OK ale keď začnem niečo robiť s myškou - nemusí to byť len v Blenderi, tak mi myš reaguje zaujimavo - behá mi po "monitore" začne vytvarať nové zložky.... ale keď odpojim tablet z USB portu tak to funguje poriadku.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 01 Srpna 2014, 10:19:05 »
Tak to už neporadím, je fakt že když něco dělám na tabletě tak už na myš nesahám. :)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.