Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: [server 14.04.1] nejde nainstalovat ubuntu-desktop v CZ prostredi  (Přečteno 2116 krát)

waclaw66

• Návštěvník
Zdravim.
Mam nasledujici problem.
Instaluji Ubuntu Server 14.04.1 a na zacatku vyberu CZ prostredi. Po instalaci chci pridat GUI pomoci prikazu:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ubuntu-desktopa dostanu hlasku viz obrazek v priloze.
Pokud to same udelam od zacatku s ENG prostredim, jde to bez problemu :/
Nejaka rada jak vyresit ten chybejici language-selector-gnome?

Predem dekuji.

[příloha smazaná administrátorem]

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:[server 14.04.1] nejde nainstalovat ubuntu-desktop v CZ prostredi
« Odpověď #1 kdy: 29 Července 2014, 12:50:07 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install -f

sudo apt-get update

sudo apt-get dist-upgrade

Potom to zkus znovu.

ps: Proč když chceš klasické Ubuntu instaluješ server?
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

waclaw66

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Července 2014, 13:02:58 »
Toto jsem jiz zkousel. Bez uspechu :( Stale stejna hlaska.
Vybiram distribuci pro novy domaci server (na puvodnim bezi Mandriva 2010), ale nechci instalovat desktopovou verzi, ktera obsahuje hromadu nepotrebnych programu. Ale jelikoz jsem v Ubuntu zacatecnik, tak sem chtel nejake to GUI, abych se s Ubuntu lepe seznamil.

EDIT: Mezitim jsem na ENG verzi dokoncil instalaci GUI a vse bezi v poradku. Kazdopadne bych mel radeji CZ prostredi.
« Poslední změna: 29 Července 2014, 13:11:56 od waclaw66 »

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 29 Července 2014, 13:48:38 »
instaluj z mini, jsou tam připravené úlohy (různé servry, desktopy) ale i možnost po instalaci předtím nainstalovaného základního systému (tj. minimum ke startu), vybrat jen jednotlivé balíky z prostředí programu Aptitude*.

* Měl jsem problémy s výchozím nastavením, volbu instalace doporučovaných balíků, já doporučuji odškrtnout všem.
A pokud už při prvním otevření vypadne červené upozornění o nesplněných závislostech, stiskni Ctrl+t (menu), stiskni zrušit naplánované akce, pak u (atualizace tj. ekvivalent apt-get update), vyber balíky + (automaticky vybere nutné "required" závislosti). Pak stiskni g pro akci použít, otevře se nový panel se seznamem jen instalovaných balíků, pokud jsi spokojen stiskni opět g pro potvrzení instalace. Pokud ne Ctrl+u (vrátí vždy poslední změnu). Pokud spokojen si a chceš ještě něco přidat stiskni q, (zavře panel seznamu ale vybrané balíky zůstanou jak byly), pak můžeš vybírat další a opět g, instalace se musí vždy potvrdit v nové kartě přehledu instalovaných balíků. Pokud je otevřena jen jedna karta, q zavře Aptitude a pokračují další akce.

Pozdě, ale když už jsem to napsal, tak to může pomoct někomu jinému.

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 29 Července 2014, 15:02:52 od jadd »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.