Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Error mounting pri HDD  (Přečteno 1709 krát)

Sho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Error mounting pri HDD
« kdy: 31 Červenec 2014, 15:59:29 »
Dobry den, mam problem ked pripojim moj externy hdd vypíse toto:

Kód: [Vybrat]
Error mounting system-managed device /dev/sdc1: Command-line `mount "/mnt/sdc1"' exited with non-zero exit status 13: Incomplete multi-sector transfer: magic: 0x454c4946  size: 1024  usa_ofs: 48  usa_count: 0  data: 1910  usn: 1911: Input/output error
$MFTMirr error: Incomplete multi sector transfer detected in '$MFT'.
Failed to mount '/dev/sdc1': Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for more details.

Neviem vlastne co to ani znamena ale uz ma to stve ze mi to neotvori prosim poradte :)

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5039
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re:Error mounting pri HDD
« Odpověď #1 kdy: 31 Červenec 2014, 16:03:03 »
Znamená to, že ten HDD má poškozený filesystém.
Pod MS Windows spusť chkdsk /f na tom HDD.
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Sho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Re:Error mounting pri HDD
« Odpověď #2 kdy: 31 Červenec 2014, 16:24:25 »
to bude asi problem :D ja uz win nemam :D

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5039
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re:Error mounting pri HDD
« Odpověď #3 kdy: 31 Červenec 2014, 16:30:17 »
Pak zkus program ntfsfix, ale moc tomu nedávám.
Ideálně vzít k někomu, kdo win má, opravit, stáhnout data a převést ten NTFS na FAT, nebo ext ...
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Sho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Re:Error mounting pri HDD
« Odpověď #4 kdy: 03 Srpen 2014, 18:10:02 »
Ok nasiel som nejaky pc s winom a spravil kontrolu disku, co mi pomohlo dakujem ale teraz by som asi rad preformatoval do niecoho ineho keby sa zase nieco taketo prihodilo len neviem do akeho suboroveho systemu alebo ako sa to prezyva...

Totizto HDD ma 500Gb a prenasam v nom obcas aj nieco vacsie ako WoW a navyse v nom mam filmy ktore pozeram na TV a ta neviem ake kodovanie berie...  tak co mi poradite? :D

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5039
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re:Error mounting pri HDD
« Odpověď #5 kdy: 03 Srpen 2014, 20:51:57 »
Blbé je, že FAT32 nepobere tak velký HDD a s ext si člověk neškrtne na Windows ...

EDIT:
Tak FAT32 pobere i takto velký HDD, dokonce si s tím následně poradí i Windows, nicméně limit 4GB na soubor stálé zůstává.
Tož tedy pokud má HDD migrovat i mezi WIN, pak jediné řešení je nechat tam NTFS, pokud to bude jen Linuxová záležitost, nacpal bych tam EXT4 ...
« Poslední změna: 03 Srpen 2014, 20:56:41 od Petr Merlin Vaněček »
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Re:Error mounting pri HDD
« Odpověď #6 kdy: 04 Srpen 2014, 04:46:39 »
Ale od toho tu je exFAT. V linixu musis doinstalovat podporu a TV pokod neni extra stara, tak to taky pobere.

1000MB

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 71
    • Zobrazit profil
Re:Error mounting pri HDD
« Odpověď #7 kdy: 24 Srpen 2014, 21:56:47 »
Ahoj, požičiam si tému :) mám podobný problém s  externým HDD. Vybehla mi pod Ubuntu rovnaká hláška, disk som pripojil pod win a už ide. Používam ho ako sieťové úložisko(je pripojený k routeru), může mať disk problém keď je nonstop zapojený? Myslím z hľadiska životnosti...