Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přidání nového motivu - prosředí Unity / Cinnamon  (Přečteno 1989 krát)

pvub

• Návštěvník
Přidání nového motivu - prosředí Unity / Cinnamon
« kdy: 03 Srpna 2014, 10:37:27 »
V Ubuntu 14.04 mám nainstalováno standardní prostředí Unity a prostředí Cinnamon. Rád bych u těchto prostředí změnil motiv vzhledu (http://wiki.ubuntu.cz/syst%C3%A9m/pracovn%C3%AD_prost%C5%99ed%C3%AD/ubuntu_oku_lahod%C3%ADc%C3%AD  -  2.obrázek ), avšak nenalezl jsem možnost, jak ho změnit.  Děkuji za odpověď.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Přidání nového motivu - prosředí Unity / Cinnamon
« Odpověď #1 kdy: 03 Srpna 2014, 11:04:33 »
V Ubuntu 14.04 mám nainstalováno standardní prostředí Unity a prostředí Cinnamon. Rád bych u těchto prostředí změnil motiv vzhledu (http://wiki.ubuntu.cz/syst%C3%A9m/pracovn%C3%AD_prost%C5%99ed%C3%AD/ubuntu_oku_lahod%C3%ADc%C3%AD  -  2.obrázek ), avšak nenalezl jsem možnost, jak ho změnit.  Děkuji za odpověď.
Tento návod je ještě pro starou verzi Gnome 2. Nyní je potřeba témata kopírovat do složky /usr/share/themes (pod rootem) a ikony a kurzory do složky /usr/share/icons.
V Unity je potřeba nainstalovat buď Unity-Tweak-Tool nebo Ubuntu-Tweak a tam si naklikat požadovaný vzhed. V Cinnamonu je to přímo klikací Téma > Další nastavení, kde lze nastavit gtk+, okna, ikony, kurzor.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 03 Srpna 2014, 11:23:22 »
Témata vzhledu není třeba cpát hned do systému, pro testování je lepší využít domovský adresář v
~/.local/share/themes/

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 03 Srpna 2014, 12:47:21 »
Témata vzhledu není třeba cpát hned do systému, pro testování je lepší využít domovský adresář v
~/.local/share/themes/
...nebo  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.