Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hlásí vnnitřní chybu, občas spadne a prapodivně se spouští... Prosím o radu.  (Přečteno 1545 krát)

Marion

• Návštěvník
Asi měsíc mi to hlásí vnitřní chybu, ale poslední dny se prostě vypne a pak má veliký problém naskočit. To vypnutí, udělá takový ten hnusný zvuk, "pisklavý" - "cvak" a černo.:-(
Pak to místo normálního nabíhání píše věci, kterým tedy fakt nerozumím a nakonec po zmačknutí Fněco, nevím který F to dělá zkouším dokud se to nezapne, to jakože naběhne a běží v pořádku dokud se to zase nevypne...:-( Vypadá to na chybu v systému, ale já nevím co s tím, nerozumím tomu, nemám na to bohužel ani čas, ale PC nyní potřebuju a hlavně na cesty - stěhujeme se... Myslíte, že by pomohlo přeinstalovat xubuntu?
Díky všem za rady!
Cokoli si mysl umí představit, toho lze i dosáhnout!

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
To zavání problémem hardware, obávám se, že přeinstalace by nemusela pomoci, ba mohla by to ještě zhoršit, protože by jí nemuselo jít dokončit.
Mohl by pomoci snímek té obrazovky, kde to čeká na klávesu F1.
Dále bližší info o tom co je to za PC, samozřejmě upřesnit, je-li to stolní PC či notebook.
Poslat výpis alespoň příkazu
Kód: [Vybrat]
lspci, optimálně poslat
sudo lshw > hardware.txt  a soubor hardware.txt přiložit, přiložit i soubor /var/log/dmesg.0 , třeba tam něco bude.
A taky upřesnit co tam je za systém:
lsb_release -a
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Mrknul bych se do smartu, jestli něco nehlásí disk. Typicky /dev/sda, pokud nemáš více disků.

sudo smartctl -a /dev/sda
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Marion

• Návštěvník
Toto asi nezvládnu přátelé...
jedná se o netbook HP mini žádná raketa a v dnešní době už asi na prohození oknem, nicméně na cesty jsem s tím spokojená a stačí to... Mám na tom xubuntu.
Tu chybu to hlásí už dlouho, ale to občasné vypnutí mě doslova děsí, pak tam běží pře monitor jakési závorky, lomítka a 2 pořád dokola asi 6 znaků až to začne pravděpodobně načítat a tam se to zasekne a já čekám a čekám až začnu mačka Fka a nějak to naskočí...
Nicméně vzhledem k tomu, že tomu rozumím asi jako koza petrželi, tak to raději svěřím někomu šikovnějšímu... Kdbych na to aspoň měla čas, ale to nyní bohužel nemám...:-(
Cokoli si mysl umí představit, toho lze i dosáhnout!

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
Nicméně vzhledem k tomu, že tomu rozumím asi jako koza petrželi, tak to raději svěřím někomu šikovnějšímu...
Pokud máš komu, tak to bude rozumné řešení.
Jsi-li z Prahy nebo okolí, pak doporučuji: http://www.ubuntu.cz/podpora/komunitni_placena
Není to příliš drahé a jsou tam šikovní chlapci :-) (RRRadek Neužil)
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.