Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po reinstalaci 14.04 nefunguje pripojeni zasifrovaneho externiho HDD  (Přečteno 1121 krát)

Ludek2

• Návštěvník
Vyskytl se mi problem souvisejici s aktualnim vlaknem 'Heslo po aktualizaci na 14.04', ale radeji zakladam nove vlakno.

Podobne jako u rady dalsich uzivatelu mi po upgradu na 14.04 prestalo fungovat heslo, coz jsem vyresil reinstalaci 14.04 pres vypalene DVD. Vse ted funguje, ale kdyz chci pripojit zasifrovany externi HDD, tak se neustale objevuje nize uvedena hlaska. Dostanu se pouze na nezasifrovanou cast a jinak problem urcite neni v HDD, protoze napr. na netbooku mi funguje bez problemu.

An error occurred while accessing '223.6 GiB USB device (crypto_LUKS)', the system responded: The requested operation has failed: Error unlocking /dev/sdb1: Error spawning command-line `cryptsetup luksOpen "/dev/sdb1" "luks-43f1aa94-ec48-4941-b73c-fce4dd95f156" ': Failed to execute child process "cryptsetup" (No such file or directory) (g-exec-error-quark, 8)

marun

• Stálý člen
  • **
Re:Po reinstalaci 14.04 nefunguje pripojeni zasifrovaneho externiho HDD
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2014, 11:50:57 »
podle mě sis nedoinstaloval to čím to máš šifrované (ten cryptosetup)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2014, 11:52:02 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install cryptsetup
A je to vyřešeno ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Ludek2

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2014, 12:42:20 »
Moc diky za rychlou pomoc, prikaz zafungoval  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.