Zdarec bando

,
před časem jsem se tady ptal na alternativu skype - šlo mi především o možnost online komunikace v Linuxu obrazem i zvukem a až nyní se mi dostalo slušnějšího free řešení a proto se chci podělit s vámi ostatními, co toužíte po tom se skype zbavit.

Řešení je nasnadě, kdy pro psaní textem s protějškem mohu využít kteréhokoliv z messengerů Pidginu - třeba Google talk, ICQ a další. Jenže co s obrazem a zvukem? Ty Pidgin nepodporuje a mimo skype jsem rozumnou a jednoduchou službu nenašel, až nyní - stačí pouze web:
https://appear.in/Jakmile klikneš na tuten odlaz, naskočí ti stránka, kde do volného okna napíšeš cokoliv - jakékoliv slovo - a dáš create. Následně dojde ke kontaktování serveru a naskočí ti volba, co vše chceš sdílet s protějškem - jestli obraz a zvuk, nebo jedno, či druhé a dáš tedy sdílet.

Pak Zkopíruješ link - Copy link a pošleš protějšku. Třeba po ICQ - ten na zaslaný link klikne a naskočí mu volba, co chce sdílet on a dojde k navázání spojení.
Co jsem registroval, může dojít k připojení až osmi osob do jednoho takto vytvořeného "vlákna".

Snad jsem někomu udělal radost, jako mám z této služby i já.