Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: USB Internetová karta  (Přečteno 2083 krát)

TheCRT

• Host
USB Internetová karta
« kdy: 25 Srpna 2014, 08:49:42 »
Dobrý den,
chystám se naistalovat Ubuntu na svůj starý počítač. Problém je že nemá v sobě zabudovanou internetovou kartu, a proto jsem chtěl do něj koupit tuto USB: http://www.alza.cz/tenda-w311m-d268502.htm. Sice je zde napsáno že je kompatibilní s Linuxem, ale radši se zeptám jestli to nebude dělat paseku... :)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re:USB Internetová karta
« Odpověď #1 kdy: 25 Srpna 2014, 10:13:18 »
Z diskuze k tomu produktu:

Citace
Zákazník
1.2.2014
Bez problémov, vybral som ho z krabice, zasunul a pripojil sa k sieti (Linux 3.12). Bodka. Signál je asi taký ako na mobile alebo tablete, takže OK, bez výhrad.

Cena
    Podpora Linuxu (dôvod nákupu)

Takže by to mělo být ok.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #2 kdy: 25 Srpna 2014, 20:22:47 »
Jak daleko je PC od routeru?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

TheCRT

• Host
« Odpověď #3 kdy: 25 Srpna 2014, 21:19:30 »
Asi 5 metrů

Standa99

• Host
« Odpověď #4 kdy: 25 Srpna 2014, 22:36:50 »
Chipset Ralink RT5370 viz. https://wikidevi.com/wiki/Tenda_W311M (což je dle mě jeden z nejhorších výrobců WiFi chipsetů vůbec).
Píšou "Probable Linux driver: rt2800usb (experimental, in backports) or rt5370sta".

TheCRT

• Host
« Odpověď #5 kdy: 25 Srpna 2014, 22:41:44 »
Co by jsi doporučil ty?

Standa99

• Host
« Odpověď #6 kdy: 26 Srpna 2014, 07:40:51 »
Záleží co máš za router a jaký je chipset v něm, aby se nevybíralo zbytečně (ideálně použít stejného výrobce). Zase na 5m to nějak poběží vždycky.
Za sebe doporučím Atheros nebo Intel, vyhýbám se Ralinku, Realteku a Broadcomu (ve WiFi).
Jenže předpokládám, že v nabídce těch levných USB WiFi karet budou ty nic moc chipsety převládat. Ten Ralink bude v drtivé většině zařízení.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #7 kdy: 26 Srpna 2014, 08:31:32 »
Asi 5 metrů
Pokud je to 5 metrů, není jednodušší připojit se kabelem? Pokud jde o stolní PC a ne starší notebook, který by se přenášel, doporučoval bych to. A s těmi ralinky je to pravda. Nechci strašit, ale v lenovu fungoval ralink v livecd, po nainstalování systému však nikoliv, musel jsem pokoutně shánět firmware a kompilovat jiný ovladač. V usb wifi tp-link jsem měl zase čipset atheros a ten taky nefungoval automaticky po připojení, je to  ale už delší dobu. Naproti tomu v jednom starším FS notebooku byla wifi od broadcomu a naprosto bez bezproblémů. A nyní vlastně ve starším HP notebooku mám taky broadcom, nemusel jsem dělat nic. Ale je to starší hw.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Standa99

• Host
« Odpověď #8 kdy: 26 Srpna 2014, 10:03:50 »
Kabel je vždy jistota a pokud to je desktop, který bude na stejném místě, tak škoda přemýšlet o něčem jiném.
Jinak v Alze nejprodávanější http://www.alza.cz/tp-link-tl-wn722n-lite-d155291.htm má chipset Atheros https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TL-WN722N .

finzde

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 27 Srpna 2014, 15:55:58 »
V práci pokud potřebuji do linuxových desktopů Wifi, tak sebou nosím "TP-Link TL-WN722N". Jen zapojím do USB a je to, žádné nastavení (instalace)...... jen si vyberu SSID sítě kterou potřebuji a zadám heslo :-).
Ubuntu 14.04 LTS (LXDE) on SAMSUNG N150  (Intel Atom, 2GB, 360GB, Wifi, 3G - SIM Vodafone"FUP 3GB", BT, ETH 10/100, 11"(1024x600)). Mobil Android 4.2.2 (Complete Linux Instaler - Ubuntu 13.10 small LXDE).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.