Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 14.04 si nepamatuje nastavení prostorového zvuku.  (Přečteno 4544 krát)

McKay

• Aktivní člen
  • *
Ahoj Linuxáci! Teprv začínám s Ubuntu, zatím mám problém se zvukem, při každém spuštění hudby musím jít do nastavení a nastavit 5.1 zvuk, sice to nastavení tam pořád je (5.1 zvuk), ale stejně funguje jen stereo, jde to nějak nastavit napevno? Díky za rady s pozdravem Martin.

McKay

• Aktivní člen
  • *
Re:Ubuntu 14.04 si nepamatuje nastavení prostorového zvuku.
« Odpověď #1 kdy: 06 Září 2014, 21:35:25 »
Opravdu nikdo nevíte? opravdu mě to štve, když se pokažde resetuje nastavení.

Savalas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 07 Září 2014, 06:26:58 »
Jestli umis anglicky skuz to googlit v anglictine. Tady treba neco takoveho resi http://askubuntu.com/questions/138194/cant-configure-5-1-audio-with-12-04
Kubuntu 18.04/AMD RYZEN 5 3600, Asus PRIME X370-PRO, ASUS DUAL GeForce RTX2060S O8G EVO, RAM Kingston 2x16GB DDR4 2666MHz CL16, 2xWD Caviar Blue 1TB+Seagate BarraCuda 2TB/LVM mirror, Samsung 970 EVO PLUS 250GB, Seasonic M12II-620 Evo, Evolveo Sigma T2, DVD-R/+R Asus DRW-24D5MT, APC Back-UPS ES 700, Eizo EV2450

McKay

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 07 Září 2014, 10:27:03 »
Pořád se mi to nedaří, zkusil jsem ten návod co máš v příspěvku a nastavil zvuk ručně v tom repozitáři ale stále si to dělá co chce. Aby bych byl přesnější, ve všech bednách zvuk hraje, ale Subwoofer je potichu. Spíše se rozhoduji, že bych přešel na Linux mint, tam jsem žádné takové problémy neměl, řeší se na tomto fotu i Mint, nebo jen Ubuntu?
« Poslední změna: 07 Září 2014, 10:39:55 od McKay »

Cuore

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 07 Září 2014, 10:48:36 »
Na wiki ses mrknul? Je tam článek o nastavení prostorového zvuku. Jinak řeší se tady vše kolem ubuntu takže i mint.

McKay

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 07 Září 2014, 10:57:33 »
Přesně ten postup jako tady na Wiki jsem už dělal, ale nefinguje mi to, takže nejspíš půjdu k Mintu, stejně mi tam to prostředí vyhovuje více.

McKay

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 13 Října 2014, 16:16:28 »
Nikdo nevíte? Mám ted problém v tom,, že když nastavím v panelech 5.1 zvuk tak nastavení funguje jen pro tu dobu, jakmile začne další hudba tak hrajou jen Stereo bedny. Není nějaký skript nebo něco aby se ''udržovalo 5.1'' nastavení beden nebo vyplnění reproduktorů jako je Windowsech?

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #7 kdy: 14 Října 2014, 12:22:51 »
Nikdo nevíte? Mám ted problém v tom,, že když nastavím v panelech 5.1 zvuk tak nastavení funguje jen pro tu dobu, jakmile začne další hudba tak hrajou jen Stereo bedny. Není nějaký skript nebo něco aby se ''udržovalo 5.1'' nastavení beden nebo vyplnění reproduktorů jako je Windowsech?

Povol si v /etc/pulseaudio/daemon.conf enable-lfe-remixing= yes,  odstraníš ten středník na začátku a sample channels nastavíš na 6, taktéž odstraníš středník. Pokud si nepamatuje nastavení na 5.1, to nastavíš v /etc/pulseaudio/default.pa, ale to si z hlavy nepamatuju, zkus pohledat.

Po změnách v těchto souborech provedeš buď
Kód: [Vybrat]
pulseaudio -k
nebo restartuješ.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

McKay

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 14 Října 2014, 17:13:41 »

Povol si v /etc/pulseaudio/daemon.conf enable-lfe-remixing= yes,  odstraníš ten středník na začátku a sample channels nastavíš na 6, taktéž odstraníš středník. Pokud si nepamatuje nastavení na 5.1, to nastavíš v /etc/pulseaudio/default.pa, ale to si z hlavy nepamatuju, zkus pohledat.

Po změnách v těchto souborech provedeš buď
Kód: [Vybrat]
pulseaudio -k
nebo restartuješ.

Jééé, díky moc :-) , už to funguje, stačil bod číslo jedna a to konfigurace daemon.conf , chybu jsem nejspíš udělal já, že jsem tam nechal ty středníky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.