Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu pro rodiče  (Přečteno 1262 krát)

matsn

• Návštěvník
Ubuntu pro rodiče
« kdy: 01 Září 2014, 13:51:04 »
Dobrý den, jsem Windowsák :) zvažuji, že rodičům nainstaluji Ubuntu, protože není tak náročný na údržbu, ale chci se zeptat na dvě věci:

1 - Skype je bez problémů? Z Live CD mi nešel spustit. Není problém ani s ovladači na kameru?
2 - Automatické aktualizace jsou nucené? Nechci, aby se Ubuntu automaticky aktualizovalo na novější verzi. Z Windowsu to obyčejně dělá problémy. Dejme tomu, že rodiče asi nebudou schopni úplně PC udržovat, jak si to často žádá Windows. Chtějí jej používat...

Děkuji

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
Re:Ubuntu pro rodiče
« Odpověď #1 kdy: 01 Září 2014, 14:12:06 »
1) skype by mel fungovat, nicmene kamera fungovat nemusi, pokud tu konkretni linux nepodporuje, nicmene 90% kamer by melo fungovat out-of-box (alespon tech alespon trochu beznych)

2) Automaticke aktualizace jde samozrejme vypnout .. Ale je dobre jim to jednou za cas rucne aktualizovat pokud budes na miste
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 01 Září 2014, 14:12:30 »
Skype s kamerou mi chodí všude dobře bez problémů, jediný hlavní rozdíl proti Win verzi že se nemůžeš přihlásit pod FB účtem.
Povol si zdroje a potom nainstaluj Skype přímo z Ubuntu software centra v Ubuntu
http://wiki.ubuntu.cz/pr%C5%AFvodce_po_instalaci#úprava_seznamu_zdrojů

Na druhou otázku odpovím odkazem, co si naklikáš to budeš mít...
http://wiki.ubuntu.cz/bezpe%C4%8Dnost/automatick%C3%A9_bezpe%C4%8Dnostn%C3%AD_aktualizace#grafické_prostředí
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

matsn

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Září 2014, 14:35:55 »
A z Live CD to vyzkoušet nejde, nebo bylo něco špatně?

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 01 Září 2014, 14:57:30 »
To že nejde pustit Skype s Live cd je asi problém jiný, po instalaci Ubuntu na disk už půjde Skype nainstalovat a spustit určitě normálně.
Pokus si nejsi jist tak udělej dualboot kdy zachováš i stávající systém na disku.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.