Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: CDRom-pripajanie  (Přečteno 1488 krát)

bzucomh

• Návštěvník
CDRom-pripajanie
« kdy: 07 Září 2014, 21:43:21 »
Dobry den,
bol som nuteny prejst z Linuxu Mint 11 na 17. Opat sa vyskytol problem s pouzivanim CD-mechaniky. Pouzil som aj stary fstab na modifikaciu noveho, kde mi to v starom linuxe fungovalo bez problemov, no po modifakacii noveho to nejde.Tu je vypis:
#pripojenie cdrom
/dev/scd0    /media/cdrom0    udf,iso9660 user,noauto,exec   0    0

A tu je problem: Ked vlozim do CD mechaniky medium pekne ho nacita, no ked ho vyberiem (manualne) nie cez softverovo, a vlozim ine, to mi sice nazov media nacita, ale nic sa nedeje. Vo vlastnostiach sa medium tvari ako prazdne. Musim dat CD "otvorit" softverovo, resp. unmount a znovu ho musim dat nacitat. A co je horsie pokial ho neodpojim, a odhlasim sa tak novemu pouzivatelovi sa CDromka neda pouzivat vobec, resp. pre unmouny cdromky potrebuje moje heslo spravcu. V starom systeme som mal podobny problem avsak po modifikovani fstab to fungovalo uplne korektne. Vie mi prosim niekto poradit??? A este jedna mala otazocka. Mam Skype nastaveny tak aby sa mi po zapnuti PC a prihlaseni uzivatela automaticky spustil.Ak sa ale odhlasim a znova prihlasim, zmizne mi zo stavoveho riadku (tam kde je cas, hlaska o stave systemu a podobne applety).Ked ho spustim z MENU tak mi nahodi prihlaseneho uzivatela avsak miniatura sa nezobrazi.
Dakujem velmi pekne za kazdu radu

M.

marun

• Stálý člen
  • **
Re:CDRom-pripajanie
« Odpověď #1 kdy: 07 Září 2014, 22:04:59 »
mě na ubuntu 14.04  automounter cd připojí sám bez jakéhokoliv záznamu ve fstab

bzucomh

• Návštěvník
Re:CDRom-pripajanie
« Odpověď #2 kdy: 08 Září 2014, 10:09:03 »
to marun:

...ale automaticke pripojenie CD funguje aj mne... to je v pohode. Problem nastava az ked chcem vymenit CD a nepouzijem funkciu unmount, ale len stlacim tlacidlo na CDromke a vymenim medium. Opat ho pripoji, zmeni sa nazov podla media, ale neda sa spustit, ani otvorit tvari sa ako prazdne medium, a to az do odpojenia a opatovneho pripojenia. A ako som pisal ak nahodou zabudnem medium v mechanike a odhlasim sa, a nasledne sa po mne prihlasi inyi uzivatel cd ma nefunkcne.

Presne rovnaky problem som mal na po nainstalovani predchadzajucej verzie systemu t.j. LinMint 11, ale tam sa mi to upravou fstab-u podarilo vyriesit. No teraz ta ista uprava nepomohla....
Pozdravujem...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.