Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak kopírovat soubory pomocí sudo nebo root? [vyřešeno]  (Přečteno 8215 krát)

Dany0

• Aktivní člen
  • *
Hoj,chci do usr/share/games/torcs/cars zkopírovat složku jaguar-xs220 ale vlastníkem je root...profíci poraďte pls:(!
Teda omlouvám se že jsem možná víc jak 3 roky neobnovil svůj podpis :)
-S úsměvem, Dan

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Jak kopírovat soubory pomocí sudo nebo root? [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 16 Února 2007, 17:46:27 »
Změn práva nebo to tam kopíruj jako root...
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 16 Února 2007, 17:47:21 »
sudo nautilus a kopiruj.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Dany0

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Února 2007, 17:51:03 »
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
vy jste se snad zbláznili?jak to udělám????????
-S úsměvem, Dan

Dany0

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Února 2007, 17:52:02 »
jak mám kundekraft kopírovat,dyť se právě na to ptám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-S úsměvem, Dan

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 16 Února 2007, 18:37:50 »
Ked napises do terminalu(aplikacie-prislusenstvo-terminal) sudo nautilus otvori sa ti okno gnome(nautilus) s pravami root. Najdi si svoj subor(adresar) daj nan pravy klik a kopirovat potom prejdi do zlozky kam to chces dat a pravy klik na prazdne miesto v okne a daj vlozit. Este nieco nejde?

POZOR po spusteni nautila s pravom root budes mat moznost subory a zlozky aj mazat tak pozor aby si si nezmazal nieco dolezite!!!
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Dany0

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 16 Února 2007, 19:45:23 »
Citace: TIBOR
Ked napises do terminalu(aplikacie-prislusenstvo-terminal) sudo nautilus otvori sa ti okno gnome(nautilus) s pravami root. Najdi si svoj subor(adresar) daj nan pravy klik a kopirovat potom prejdi do zlozky kam to chces dat a pravy klik na prazdne miesto v okne a daj vlozit. Este nieco nejde?

POZOR po spusteni nautila s pravom root budes mat moznost subory a zlozky aj mazat tak pozor aby si si nezmazal nieco dolezite!!!
díííky,vyšlo to ale termí hází:
(nautilus:17359): libgnomevfs-WARNING **: Failed to open session DBUS connection: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
Volume monitoring will not work.
-S úsměvem, Dan

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.