Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Umírající SSD [VYŘEŠENO]  (Přečteno 12456 krát)

OndrejTom

• Návštěvník
Re:Umírající SSD
« Odpověď #25 kdy: 28 Září 2014, 21:51:03 »
Reklamovat s Linuxem to nemůžu. Jasně mi při minulé reklamaci řekli že mi to bez nahraných Windows nevezmou. Nevím co to mají za nesmyslná pravidla.. :( Jo a ta série modrých smrtí začala takto:
Na intru máme velice nestabilní a pomalý internet. Tak jsem se zkoušel přihlásit do windows. Mám ho přihlášenej přes online účet Microsoftu. No a jak jsem se pokoušel přihlásit a přihlašovalo mě to strašně dlouho a nechtělo to naběhnout do systému. Tak jsem to "natvrdo" vypnul a znova zapnul. Začala 1. série bluescreenů. Tak jsem ten Windows obnovil. Jenže po jakmile jsem ho zapnul a zase kvůli aktualizacím vypnul tak zase začala další série bluescreenů. Tak jsem jim to donesl do alzy. No nevím jak, ale když mi to po 30ti dnech vrátili s tím že to mám zase přeinstalovat, tak jsem to udělal.... abych si tam rovnou dal Ubuntu. Jenže ani to ubuntu tam nešlo. Při instalaci mi to nechtělo detekovat oblasti na disku. Nakonec jsem pomocí GParted zjistil že GPT byla umístěná na špatný pozici na disku kde jí instalátor nehledal (nebo tak nějak). Pak už jsem Ubuntu nainstaloval a šlo to.. Až do upgradu 14.04 kde se potýkám s výše popsaným problémem.
Ale zkusím teda do alzy zajít co mi na to řeknou. Snad mě zase neodkážou na podporu HP. Naposledy když jsem tam volal, přepojili mě na nějakého slováka, se kterým jsem si rozuměl asi tak, jako že mi poslal místo ovladače síťovky poslal ovladače k nějaký tiskárně. A jak dlouho ho trvalo přesvědčit že to nejsou ty správný ovladače co mi poslal. Pak to teda pochopil a poslal mi správný ovladače... mimochodem ty co už jsem si stáhnul.. :)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #26 kdy: 29 Září 2014, 13:07:08 »
Hm, tak tím vypnutím natvrdo mohlo k něčemu dojít, ale to by zas měl zvládnout opravit ten jejich chkdsk. Těžko říct. Ale taky je možný, vzhledem k množství těch káblíčků uvnitř, že něco někde nedoléhá, nebo tak...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

OndrejTom

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 29 Září 2014, 15:37:09 »
No.. na alze mi řekli že problém v HW není a mám na to od nich i doklad. Mám tu ale zajímavější věc:
Dřív jsem se tu už zmiňoval že mi "bliká" obrazovka a metro dlaždice. Bohužel pro mě se to děje jen když mám notebook připojený do elektrické sítě. Takže vypojím kabel napájení a nic nebliká. Zapnu kabel napájení, začne to blikat. To už podle mě není problém ovladače, ale hardwaru. Takže to do alzy příští týden zkusím zanést s tím že mi blbne grafika když mám notebook připojenej do sítě. Snad mi to vezmou :) Jen je škoda že jsem nevšímavý člověk a nezjistil jsem tuhle drobnost dřív :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.