Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace skype  (Přečteno 1333 krát)

jik

• Návštěvník
instalace skype
« kdy: 28 Září 2014, 20:47:25 »
Zdravím,
neznaje Ubuntu, mám instalovat skype. Stáhl jsem balík ze skype.com a zkusil instalovat v xterm:
Kód: [Vybrat]
apt-get install skype-ubuntu-precis_4.3.....a řeklo mi to, že nelze najít balík skype.... i když byl v aktuálním adresáři?

Kromě toho otázky (používám OpenSUSE):
1) Proč nelze přenést text tím, že jej slíznu myší a klikem na obou myších čudlíkách ho přenesu?
2) Nainstaluje apt-get i závislosti, nebo se musí vše natahat ručně?

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re:instalace skype
« Odpověď #1 kdy: 28 Září 2014, 21:10:16 »
apt instaluje z repozitářů, pokud máš stažený správný balík, pak ho nainstaluješ přes dpkg -i .

jik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Září 2014, 20:27:44 »
Aha, díky, nějak jsem navykl na zypper. No, dalo to práci, ale nakonec jsem našel přidávání repozitářů a pak to šlo dobře. Ale je to zašité. Něco na tom Linusově názoru na GNOME bude.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 29 Září 2014, 20:53:55 »
...Kromě toho otázky (používám OpenSUSE):
1) Proč nelze přenést text tím, že jej slíznu myší a klikem na obou myších čudlíkách ho přenesu?...
„slízneš” myšou a prenesieš ho kliknutím na koliesko ;) aspoň mne to tak funguje.
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

menganito

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 29 Září 2014, 21:08:32 »
V nastaveniach myši sa bude dať nastaviť emulácia stredného tlačítka súčasným stlačením pravého a ľavého.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.