Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s programy  (Přečteno 1386 krát)

matsn

• Návštěvník
Problém s programy
« kdy: 04 Října 2014, 13:17:30 »
Ahoj, kdysi jsem Ubuntu používal jako sekundární OS a rád bych je nainstaloval rodičům, ale mám problémy se dvěma programy - nechtěl jsem zakládat dvě témata :-) Vše se týká nejnovějšího Ubuntu 14 (32 bit)

1) Flash player pro Mozillu - nainstaloval jsem přes Market, ale bohužel plugin v prohlížeči vůbec nefunguje. Když jsem přes stránky flashplayer vybral možnost instalace pro Ubuntu 10+ a 32 bit, mělo to snahu otevřít skrze market, kde se hned objevilo "nenalezeno". Když jsem v Marketu nainstaloval tuto aplikaci po předchozím vyhledáváním, stejně to v tom Firefoxu nejede... Zkusil jsem i odinstalovat a nainstalovat přes stránky Adobe, ale bohužel. To se pořád otevírá přes Market, kde to po odkázání se ze stránek Adobe aplikaci nenajde... Nevím, co s tím :( Youtube funguje, ale flash hry, které občas hraje třeba neteř, nefungují a píše to, že máme aktualizovat Adobe flash...

2) Skype - nainstaloval jsem Skype přes stránky Skype. V Ubuntu se zobrazí ikona. Po kliknutí na tuto ikonu se aplikace tváří jako spuštěná, ale na monitoru se nezobrazí absolutně nic... Co s tím?

Možná mám zbytečné dotazy, ale nejsem Ubunťák - zatím :( a dost s tím bojuji.

Prosím o rady

Radovan76

• Návštěvník
Re:Problém s programy
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2014, 13:27:46 »
Skype treba instalovat z repozitara, v Synaptiku si povol aj Zdroje - Ostatni software - Partneri Canonicalu.
Co sa tyka flash aktualizuj system a v synaptiku daj vyhladat flash  a nainstaluj.

geofre

« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2014, 13:43:00 »
ad 1) ve fóru se řešilo už mnokrát, že Mozila pro linux nejnovější flash -> ee
řešením je nahodit google chrome, který je v tomto vpohodě a nejnovější flash podporuje

ad2) naučte se prosím hledat ve fóru, všechno už bylo řešeno!!
« Poslední změna: 04 Října 2014, 13:47:32 od geofre »
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 04 Října 2014, 20:30:08 »
Ako píše geofre google chrome
a k tomu skajpu klik na ikonu a klik na prvú položku aktivovať
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

matsn

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Října 2014, 22:11:15 »
Děkuji za rady. Vyzkouším to. Chtěl jsem ale Firefox a synchronizovat zalozky, protože jej mam ve Windows i Androidu.

geofre

« Odpověď #5 kdy: 04 Října 2014, 22:15:37 »
Děkuji za rady. Vyzkouším to. Chtěl jsem ale Firefox a synchronizovat zalozky, protože jej mam ve Windows i Androidu.

Je tu drobná možnost... Sice dost (fakt hodně) prasácká, ale  je... Rozhodně to nemíním jako radu "udělejte to takhle", ale spíše jako informaci o možnosti... Nainstalovat Firefox pro windows skrze wine...
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

matsn

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Října 2014, 12:59:20 »
Skype má vyloženě problém.
Aktivoval jsem Partneri Canonicalu v nastavení, ale nic. Když kliknu na ikonu, tváří se to, jako že se spouští ale nic.
Když jsem tu prolézal fórum, objevil jsem, že by mohl jít Skype vyvolat z terminálu, což jsem vyzkoušel. No otevřelo se okno Skype 4.3, celé bílé. Žádné možnosti tam nejsou. Ten program se mi prostě nespouští... Nepomohla ani přeinstalace

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.