Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: conky lua  (Přečteno 2084 krát)

m_v

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 227
conky lua
« kdy: 04 Října 2014, 19:57:27 »
Ahoj,

zkusil jsem zprovoznit tyhle conky: http://www.webupd8.org/2011/02/try-this-great-looking-conky-lua.html, ale výsledek je pořád dost špatný - nečitelné písmo, rozmazané hodiny apdo. Vím, že tady: http://askubuntu.com/questions/447977/why-isnt-conky-working-right-in-unity-desktop se řeší podobný probléme, ale jakékoliv změny v conkyrc nepomohly. Mám nějaké tušení, že to možná souvisí s unity tweak a nebo zobrazením plochy, ale nemůžu se dobrat k ničemu kloudnému.
Conky se rozjedou celkem pěkně, ale jak maximalizuji a minimalizuji jakékoli okno tak se to sesype a je to rozmazaný a prostě fuj. Díky všem kdyby měli nějaký nápad.


Dano V

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 990
Re:conky lua
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2014, 20:08:23 »
Na akej mašine? Ovládače karty máš ok? Mne to na starej ati ide ok. ubu12.04.5 http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=18355.msg505420#msg505420
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Savalas

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 409
Re:conky lua
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2014, 20:11:35 »
Jedine co mi delalo podobne problemy, byly spatne parametry v own_window_type na vyber je z normal, desktop, dock, panel, override
Pripadne spustit conky v terminalu jestli si na neco nebude stezovat.
Kubuntu 18.04/AMD RYZEN 5 3600, Asus PRIME X370-PRO, ASUS DUAL GeForce RTX2060S O8G EVO, RAM Kingston 2x16GB DDR4 2666MHz CL16, 2xWD Caviar Blue 1TB+Seagate BarraCuda 2TB/LVM mirror, Samsung 970 EVO PLUS 250GB, Seasonic M12II-620 Evo, Evolveo Sigma T2, DVD-R/+R Asus DRW-24D5MT, APC Back-UPS ES 700, Eizo EV2450

m_v

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 227
Re:conky lua
« Odpověď #3 kdy: 04 Října 2014, 20:33:13 »
Mám HP ProBook 4510s a ovladače grafiky jsou Gallium 0.4 on AMD RV710 - nic jsem neměnil a nic neinstalovat, je to tak od instalace 14.04. Zkoušel jsem desktop, dock, override, normal, panel - nic nezabralo. Jak to myslíš "spustit v terminalu" - startuji to přes terminál příkazem conky -c ./.conky/conkyrc &?
Díky

Savalas

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 409
Re:conky lua
« Odpověď #4 kdy: 04 Října 2014, 20:41:08 »
Myslim jako zadat conky -c ./.conky/conkyrc & v tomhle

a do okna se vypisou hlaseni behu programu, pak nejlepe ten text sem v textove forme zkopiruj.

U me to je jen
Kód: [Vybrat]
Conky: desktop window (260000c) is subwindow of root window (9e)
Conky: window type - normal
Conky: drawing to created window (0x4000001)
Conky: drawing to double buffer
Kubuntu 18.04/AMD RYZEN 5 3600, Asus PRIME X370-PRO, ASUS DUAL GeForce RTX2060S O8G EVO, RAM Kingston 2x16GB DDR4 2666MHz CL16, 2xWD Caviar Blue 1TB+Seagate BarraCuda 2TB/LVM mirror, Samsung 970 EVO PLUS 250GB, Seasonic M12II-620 Evo, Evolveo Sigma T2, DVD-R/+R Asus DRW-24D5MT, APC Back-UPS ES 700, Eizo EV2450

m_v

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 227
Re:conky lua
« Odpověď #5 kdy: 06 Října 2014, 14:03:43 »
Mně to vypíše toto:

martin@note:~$ Conky: desktop window (280000a) is subwindow of root window (2b7)
Conky: window type - override
Conky: drawing to created window (0x4600001)
Conky: drawing to double buffer

a na ploše to vypadá takto: http://goo.gl/H1PcT3
měním vždy ten soubor .conkyrc v domovské složce, ne conkyrc co je ve složce .conky

EDIT: teď jsem změnil conkyrc ve složce .conky  - místo override jsem dal normal a vypadá to pěkně, ale conky jsou v takovém průhledném rámci (to by tak nevadilo), ale když kliknu na Zobrazit pracovní plochu tak to celé zmizí?
« Poslední změna: 06 Října 2014, 14:13:25 od m_v »

Savalas

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 409
Re:conky lua
« Odpověď #6 kdy: 06 Října 2014, 14:33:35 »
Jo, pri zobrazeni plochy mi taky conky mizi, ale tu funkci nepouzivam takze me to tak nestve.
Kubuntu 18.04/AMD RYZEN 5 3600, Asus PRIME X370-PRO, ASUS DUAL GeForce RTX2060S O8G EVO, RAM Kingston 2x16GB DDR4 2666MHz CL16, 2xWD Caviar Blue 1TB+Seagate BarraCuda 2TB/LVM mirror, Samsung 970 EVO PLUS 250GB, Seasonic M12II-620 Evo, Evolveo Sigma T2, DVD-R/+R Asus DRW-24D5MT, APC Back-UPS ES 700, Eizo EV2450

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.