Dobrý den
Na počítači mám nainstalovaný Windows 7 64 bit. Na jaře hned po vydání 14,04 jsem chtěl přiinstalovat Ubuntu 14,04 a mít dualboot, ale při instalaci ubuntu nenašlo windows. Nainstaloval jsem tedy ubuntu do oddílu disku, který jsem měl pro něj připravený. Instalace proběhla úspěšně, ale při dalším bootování mi to nenabídlo volbu operačního systemu. Podobný problem byl už řešen na
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=64960.0#msg463140, ale s tím rozdílem, že při instalaci ubuntu mi to najde rozdělení disku, můžu si vybrat, kam to nainstalovat, ale potom už nenačtu windows.
K Windowsu jsem se vrátil tak, že jsem kompletně přeinstaloval počítač, ale ani po reinstalu, když jsem zkoušel opět nainstalovat Ubuntu, tak mi to zase nanašlo windows.
Chtěl by jsem mít na počítači Win7 a Ubuntu 14,04 a klidně kvůli tomu i přeinstaluju zase windows, ale byl bych rád, kdyby jste mi poradily, jak mam nainstalovat win7, aby ho ubuntu našlo (jestli mam vybrat Uefi, nebo jakou tabulku souborů), samozřejmě, pokud by to šlo bez reinstalu, bylo by to lepší.
Můj počítač:
Lenovo z580
Procesor: Intel core i-7
Ram: 8GB
Grafická karta: Nvidia 2GB
HDD: 1TB
Díky za jakoukoliv radu.